Perttu Hyvärisen "manazeri" taikoi suojattinsa 90 metrin korkeuteen: "En olisi sinne muuten kiivennyt"

Perttu Hyvärinen kommentoi Hiihtoliiton taloushuolia Tulosruudussa.

Perttu Hyvärisen ja hänen managerinsa Olli-Pekka Ojansivun yhteistyö ei ole perinteisimmästä päästä. 

Hiihtoliiton talousahdingosta on kerrottu pitkin kesää. Se on väistämättä heijastunut myös urheilijoiden tekemiseen.

– Leirejä ollut vähemmän ja henkilökohtaisten kumppaneiden rooli on ollut paljon isompi. Olen ollut omalla korkean paikan leirillä kesällä ja tulen loppukaudesta ennen Touria olemaan uudestaan. Kyllähän ne kalliita reissuja on, kun otetaan huoltajakin mukaan, Hyvärinen sanoo.

Kun liitolla ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta tarjota tarpeeksi leiripäiviä, on rahat kaivettava jostakin.

– Rahaa ja resursseja tarvitaan, että tämä on mahdollista tehdä huipputasolla. Ei ole vaihtoehtona jättää työtä tekemättä. Se on vain tehtävä jotenkin.

Hyvärinen onkin tehnyt kesällä työtä leiripäivien eteen managerinsa "Lelu" Ojansivun kanssa.

– Me ollaan kyllä tehty ihan kaikkea. Ennen (Ramsaun) leiriä kiipesin mobiilimastoon. 91 metrinen masto, en olisi sinne kyllä muuten kiivennyt, Hyvärinen kertoo.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Monet muistavat Hyvärisen antaman haastattelun ruokavalmistajan purkki kädessään viime MM-hiihdoissa. Tempaus meni monen mielestä yli, mutta aiheutti ainakin valtavan kiinnostuksen Hyväristä ja hänen mainostamaansa tuotetta kohtaan.

– Aika nopeasti klikkasi, kun on molemmilla yhtä sairas huumorintaju. Muutaman kerran käytiin syömässä, ja lähti ajatus, että uskaltaisiko sitä kysyä manageriksi.

– Eihän se lähtenyt, sanoi että ei manageriksi, mutta manazeri hän voi olla, Hyvärinen naureskelee kaksikon alkuvaiheille.

Vaikka yhteistyökuvioita tehdään lähtökohtaisesti ammattimaisen kilpahiihdon mahdollistamiseksi, ovat ne myös tuoneet mukanaan paljon positiivisia asioita Hyväriselle.

– Törkeän hienoja juttuja. Kumppani saanut varmasti paljon, mutta myös itse urheilijana olen saanut huikeita päiviä ja kokemuksia. Tehdään ihan puhdasta markkinointityötä yrityksille, mutta erittäin hauskalla tavalla. Kyllä minä siitä nautin paljon, Hyvärinen kertoo hymyssä suin.

– Meidän välillä on tosi paljon puhdasta ystävyyttä ja sellaista tiettyä hauskanpitoa. Se näkyy kumppanuuksien kanssa. Ei haluta ketään loukata, mutta tehdään asiat eri tavalla.

Porukka kasvanut

Hyvärinen alkaa olla maajoukkueen kokeneimpia kasvoja. 32-vuotias kuopiolainen on noussut viime vuosina lähemmäs maailman kärkeä, ja viime vuonna palkinnoksi tulikin miehen ensimmäinen mitali, kun viestijoukkue nappasi hopeaa Planican MM-kisoista.

Hyvärinen laskee myös kokemuksestaan leikkiä, varsinkin kun puhutaan sosiaalisen median toiminnasta.

– Se miksi tehdään eri lailla, niin me emme tiedä, miten siellä pitäisi olla. Ollaan sen verran vanhoja, että ei ymmärretä, miten asioita pitäisi tehdä. Tehdään omalla tavalla, Hyvärinen sanoo yhteistyöstään Ojansivun kanssa.

Yhteistyö toimii niin, että molemmat heittelevät ilmaan ideoita.

– Mietin lenkillä ja laitan aihioita Lelulle. Sieltä tulee sitten välillä todella nopealla tahdilla kesken kuvauksienkin ideoita.

Tiimiin on tullut myös lisää osaamista, joten ihan kaikkea ei tarvitse tehdä kahdestaan.

– Toki on porukka vähän kasvanut. On kuvaajaa, käsikirjoittajaa ja assaria, Hyvärinen kertoo.

Seuraava tempaus ei ole vielä tiedossa, tai ainakaan Hyvärinen ei sitä paljasta.

– Täytyy sanoa, että on niin erikoisia juttuja, että ihan jännittää mitä seuraavaksi tulee.

Lue myös:

    Uusimmat