Personal trainer onnistui löytämään pysyvän laihtumisen salaisuuden: "Viisi vuotta meni ennen kuin ymmärsin..."

Haluatko laihtua tehokkaasti ja pysyvästi? Tämä personal trainerin luoma pyramidi kertoo, mikä on tärkeintä painonpudotuksessa.

Jokainen laihduttamisen kanssa paininut on varmasti kuullut, että valtava määrä aerobista hikiliikuntaa karistaisi kiloja. Väite on totta, mutta se ei ole välttämättä paras keino rasvan polttamiseen. 

Pop Sugar-sivusto uutisoi sertifioidun personal trainer Sam Altierin luomasta pyramidista, joka näyttää selkeästi, mikä on tärkeintä laihdutuksessa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Vuosien epäonnistuneiden laihdutuskuurien jälkeen Sam loi tämän pyramidin auttamaan ihmisiä pysyvässä muutoksessa.

– Niin pitkään keskityin täysin vääriin asioihin. En muuttanut ruokavaliotani, vaan liikuin roppakaupalla aerobisesti. En tehnyt lihaskuntoa, vaan join muka laihduttavia juomia ja otin laihdutuspillereitä, Sam kertoo.

Häneltä kesti viisi vuotta ymmärtää, mikä on oleellisinta laihduttamisessa.

– Usean virheen ja viiden vuoden jälkeen tein tämän pyramidin teille, jotta tietäisitte mihin keskittyä, kun yritätte kiinteytyä ja pudottaa painoa.

Personal trainer suosittelee keskittymään viiteen pääpointtiin

1. Kalorivaje

Ainoa keino laihtua on syödä vähemmän kaloreita kuin mitä kuluttaa. Tämä on avaintekijänä painonpudotuksessa. Voit esimerkiksi laskea kalorisi tai pätkäpaastota. Helppo ensimmäinen askel on myös puolittaa yksi jokapäiväiseen ruokavalioon kuuluva tuote tai jättää se kokonaan pois.

2. Riittävä proteiininsaanti

Normaalilla aikuisella on tavoitteena syödä proteiinia 1,1-1,3 grammaa päivässä yhtä painokiloa kohti. Proteiinin riittävä saanti on todella tärkeää lihasten kasvattamisessa sekä treenistä palautumisessa.

Proteiinipitoinen ruoka pitää sinut myös kauan kylläisenä.

3. Voimaharjoittelu painoilla

Keskity treenaamaan noin 2–5 kertaa joka viikko. Samin mukaan 2–3 treenikertaa on täydellinen määrä useimmille ihmisille. Älä myöskään pelkää koskea isompiin painoihin kuntosalilla!

4. Uni

Tavoittele 7–9 tuntia unta joka yö. Sen lisäksi, että palaudut ja lepäät paremmin, riittävä unensaanti säätelee myös nälkähormoneja. Jos et saa tarpeeksi unta, hillitsemätön ruoanhimo iskee helpommin.

5. Aerobinen liikunta

Jos rakastat juoksemista, pyöräilyä tai tanssimista, se on todella hyvä asia. Näitä lajeja ei kuitenkaan ole erityisesti tarkoitettu rasvanpolttoon, mutta ne ovat toimiva lisä muiden pyramidin osasten ohella.

Keksi keinoja olla aktiivinen koko päivän ajan, ja yritä saada 10 000 askelta täyteen päivittäin.

– Mitä tulee laihduttamiseen, löydä se keino, joka toimii juuri sinulle, sinun elämäntyyliisi ja tapoihisi. Keskity isoihin asioihin äläkä anna pienten asioiden viedä huomiotasi kokonaiskuvasta, Sam tiivistää. 

***

0:20
Joensuulainen Vilma antaa kaiken kunnian hyvästä olostaan muutaman vuoden takaiselle ruokaremontille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja