Mainos

Naisen muutoskuva varoittaa: Liian vähäkalorinen dieetti voi pilata treenitavoitteesi!

Kiinteä vartalo ei vaadi ainoastaan liikuntaa, vaan myös riittävää energiansaantia. 

Kaikki tuntevat laihtumisen pääperiaatteen; jos syöt vähemmän kuin kulutat, laihdut. Vähäkalorinen dieetti ja rankat treenit eivät kuitenkaan ole paras mahdollinen yhdistelmä.

Australialaisnaisen laajalle levinnyt muutoskuva kertoo omaa kieltään siitä, ettei tiukka ruokavalio ole avain kuntoon pääsemiselle.

Uuden ruokavalion noudattaminen tuotti ahdistusta 

Australialainen Madalin Giorgetta ryhtyi alkuvuodesta noudattamaan intensiivistä kunto-ohjelmaa ja vähäkalorista dieettiä. Personal trainer sai kuitenkin naisen vihdoin ymmärtämään, että rajoittava ruokavalio oli asia, joka esti häntä kiinteytymästä ja pääsemästä tavoitteeseensa.

Suosituksi nousseessa Instagram-postauksessa nainen kertoo syöneensä ainoastaan 800 kaloria päivässä. Perehdyttyään kuitenkin tarkemmin ravintoaineisiin hän ymmärsi, kuinka vähän proteiineja ja hiilihydraatteja hän todellisuudessa söikään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hän koosti asiantuntijan avulla uuden ruokavalion. Hyvin pieniin annoksiin ja erilaisiin dieetteihin tottuneelle naiselle terveelliseen ruokavalioon totutteleminen tuntui haastavalta.

– Oli sekoamassa kaikista niistä kaloreista. Pidin excel-taulukkoa ja ensimmäisen viikon kalorimääräni oli keskimäärin hieman yli 1000. Muistan, kuinka vaikeaa minun oli syödä kokoiselleni tarkoitettuja annoksia, nainen muistelee tiukan dieetin lopettamista.

Pikkuhiljaa uusi ruokavalio alkoi kuitenkin tuottaa tulosta. 

"Älä tuhlaa aikaasi syömällä salaattia"

Vaikka alku oli vaikeaa, Giorgetta kertoo hänen tottuneen pian uuteen monipuoliseen ruokavalioon. Kasvaneen energiamäärän myötä hän huomasi myös olonsa ja kuntonsa parantuneen.

Osoittaakseen ruokavalion merkityksen, nainen kuvasi itsensä ennen ja jälkeen ruokavaliomuutoksen. Kuvien sanoma on yksinkertainen: Syö enemmän! 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jos tarkkailet ruokavaliotasi laihtuaksesi, älä tee niin kuin minä tein liian pitkään. Älä tuhlaa aikaasi syömällä salaattia, kun voit syödä bataattia ja banaanipannukakkuja. Syö enemmän, niin pääset kuntoon. Se todella toimii, nainen kiteyttää.

Naisen personal trainer Robin Kaiden kertoo hiilihydraattien antavan keholle energiaa. Jos hiilihydraatteja ei syödä tarpeeksi, keho ryhtyy kuluttamaan lihaksia saadakseen energiaa. Riittävä määrä energiaa ja hiilihydraatteja auttaa kehoa toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla, kun sen ei tarvitse yrittää pitää kiinni siitä vähäisestä energiamäärästä, jolla sitä ruokitaan.

Testaa vaikka kukkakaali-linssisalaatti tai juuresranskalaiset.

4:28

4:04

Eikö liikunnalle tunnu jäävän aikaa? Tämän 7 minuutin tehotreenin voit tehdä vaikkapa olohuoneessasi. 

0:45

Lähde: Cosmopolitan 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.