Kristian leimattiin Turun epäillyksi kaksoismurhaajaksi keskustelupalstoilla: Mies kertoo MTV:lle, kuinka hän järkyttyi, kun tuntemattomilta alkoi tulvia viestejä

4:57
MTV Uutiset Live raportoi rikospaikalta Turun Pernosta: näin naapuri kertoi yöllisistä havainnoistaan

Turun Pernossa asuva Kristian Karlsson, 27, järkyttyi pahasti, kun hän sai lauantaina tietää nimensä leviävän netin keskustelupalstoilla Turun epäiltyyn kaksoismurhaan liittyen. Ainakin Murha.info- ja Ylilauta-sivustoilla julkaistiin Kristianin nimi ja väitettiin hänen olevan epäilty tekijä.

Sunnuntaina Kristian kirjoitti asiasta omille Facebook-sivuilleen:

Hei! Minun nimeä ja profiilia on levitelty murha infossa ja muissa palstoilla liittyen pernon murhiin jossa väitetään että minä olen ampuja. Tämä ei pidä paikkaa eli minä en liity mitenkään asiaan! Saa ja pitää jakaa!

Kristian teki eilen asiasta rikosilmoituksen poliisin sähköisten palvelujen kautta. Hän epäilee joutuneensa kunnianloukkauksen kohteeksi.

– Tämä on todella törkeää. Olen tehnyt rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta ja toivon, että poliisi pystyisi saamaan nämä ihmiset kiinni, jotka ovat minun nimeäni jakaneet netissä. Toivon, että ihmiset ymmärtäisivät, että tämä on rikos. Ei viattomien ihmisten nimeä voi sotkea noin vain rikosjuttuihin, hän sanoo.

Viestejä alkoi tulla

Kristian sai tietää asiasta lauantaina, kun hän alkoi saada viestejä tutuilta ja jopa tuntemattomilta.

– Minulle tuli viestejä, joissa kysyttiin, oletko sinä se epäilty ampuja. Oli aivan absurdia edes kysyä sellaista, koska epäilty murhaajahan oli siinä vaiheessa otettu kiinni, Kristian kertoo.

Tämän jälkeen Kristian tutki itsekin nettiä. Kun hän googlasi oman nimensä, esiin nousi nopeasti jutut murhasta ja kirjoitukset eri palstoilta, joissa hänet mainittiin.

Kristian asuu Turun Pernossa ja hän on 27-vuotias, kuten epäilty tekijäkin. Kristian asuu noin kilometrin päässä murhatalosta.

Tekoaikaan perjantain ja lauantain vastaisena yönä hän ei ollut edes kotona Pernossa. Hän oli yötä Paimiossa.

Poliisi ei ole ollut Kristianiin yhteydessä asian vuoksi.

Asian seuraukset pelottavat

Kristian on vihainen ja järkyttynyt siitä, että hänen nimensä on sotkettu murhajuttuun, jonka kanssa hänellä ei ole mitään tekemistä.

– Minulla on mennyt koko viikonloppu pilalle tämän takia. Tälläinen voi vaikuttaa pitkälle, kun nimeäni on julkaistu mukamas totuutena internetissä. Pelkään, että se vaikuttaa myös työhöni.

Kristian kertoo tekevänsä kahta työtä, ja toiselta ammatiltaan hän on yrittäjä, vaikkakin töitä on ollut korona-aikana vähän. Toistaiseksi työn puolesta ei ole tullut mainintoja Pernon rikosjuttuun liittyen.

Myös Koskelan teinisurman kohdalla sivullisten tietoja levisi verkkoon, lue täältä lisää: Koskelan teinimurhaan liittymättömän nuoren tietoja levitetään somessa – huolestunut huoltaja ollut yhteydessä poliisiin

Riita koirasta

Kristian arvelee itse, että hänen nimensä yhdistettiin rikostapaukseen koiransa takia. Hän antoi viime kesänä koiransa hoitoon Pernossa asuvalle pariskunnalle.

Kristianille ja hänen silloiselle tyttöystävälleen syntyi tuolloin vauva ja naisella oli saksanpaimenkoira, jonka kanssa Kristianin koira ei oikein tullut toimeen.

Kristian päätti antaa väliaikaisesti oman koiransa hoitoon, kunhan oma elämäntilanne selkeytyisi.

Koirasta tuli syksyllä riitaa pariskunnan kanssa. Viime marraskuussa Kristian olisi halunnut koiransa takaisin kotiin.

Pariskunta ei ole kuitenkaan suostunut palauttamaan koiraa, vaan he ovat sanoneet Kristianille, että tämä oli antanut koiran heille pysyvästi.

– Mitään sellaista paperia ei ole tehty. Tein poliisille asiasta ilmoituksen kavalluksesta, mutta tutkinta lopetettiin. Poliisi sanoi, että meidän on sovittava asia keskenämme.

– Tiedän, että tämä pariskunta on jo kiintynyt koiraan. Juttelin viimeksi viime viikolla heidän kanssaan puhelimessa.

Halusi näyttäytyä ja osoittaa olevansa kunnossa

Koiraa hoitava pariskunta asuu hyvin lähellä Pernon murhapaikkaa.

Kristianin mukaan pariskunnan kaverit eivät olleet saaneet yhteyttä näihin lauantaina, ja heille oli herännyt epäilys, että pariskunta olisi joutunut murhan uhriksi. Kristian uskookin, että tämän seurauksena hänen nimensä sotkettiin juttuun.

– Joku on varmasti epäillyt, että minä olen ampunut tämän pariskunnan, koska meillä on ollut riitaa koirasta. En ole tietenkään varma, mutta arvelen tämän menneen näin.

Kristianin mukaan pariskunta on kunnossa ja heidät on nähty viikonloppuna ulkoilemassa koiran kanssa Pernossa.

Sunnuntaina Kristian meni itsekin paikalliseen kauppaan, koska hän halusi näyttäytyä ja osoittaa olevansa vapaa.

– Halusin näyttää naamani, että tässä olen ja ihan kunnossa. Minua ei pelota tämä asia, mutta harmittaa, että minut on sotkettu tällä tavalla täysin ulkopuolisena koko asiaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja