Mainos

Pernarutto leviää yhä USA:ssa

Neljässä uudessa hallituksen rakennuksessa Yhdysvalloissa on tänään löydetty jälkiä pernarutosta.

Viranomaiset yrittivät myös kuumeisesti jäljittää, mistä pernaruttoon viimeksi kuollut nainen oli saanut tartunnan. Jälkiä pernarutosta löydettiin Washingtonissa neljän elintarvikehallituksen rakennuksen postitustiloista. -Nämä ovat alustavia tuloksia. eivät lopullisia, huomautti elintarvikehallituksen tiedottaja Lawrence Bachorik.

New Yorkissa useat tutkimusryhmät selvittelivät, mistä 61-vuotias Kathy Nguyen oli saanut pernaruttotartunnan. Nguyen, vietnamilainen siirtolainen, oli neljäs pernaruttoaallon uhrina kuollut ihminen Yhdysvalloissa.

Kaikkiaan 16 ihmistä on saanut Yhdysvalloissa pernaruttotartunnan. Heistä valtaosa on ollut töissä postissa tai viestintäalan yrityksissä, ja heidän tiedetään saaneen tartunnan postilähetyksistä. Nguyenin tartuntalähde oli sen sijaan yhä arvoitus torstaina. Hän työskenteli varastonhoitajana Manhattanin silmä-, korva- ja kurkkutautien sairaalassa.

Epäilyjä USA:n lähetystössä Ruotsissa


Yhdysvaltain suurlähetystössä Tukholmassa on eristetty neljä postisäkkiä, joiden pelätään olevan pernaruton saastuttamia. Säkit on lähetetty diplomaattipostin käsittelylaitoksesta läheltä Washingtonia.

Samasta laitoksesta ovat lähtöisin Liettuan pääkaupungissa Vilnassa löytyneet epäilyttävät postisäkit. Tukholman postisäkit aiotaan tutkia ensi viikolla ruotsalaisessa tutkimuslaitoksessa.

Yhdysvaltain ulkoministeriö varoitti jo viikko sitten maan edustustoja, että diplomaattipostista saattaa löytyä saastunutta postia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.