Mainos

Perlos vähentää yli 570 henkilöä

Perlos on saanut yt-neuvottelut päätökseen. Neuvottelujen tuloksena yhtiö vähentää 573 vakituisessa työsuhteessa olevaa henkilöä.

Matkapuhelinten muovi- ja metalliosia valmistava Perlos vähentää Suomen tehtaistaan 573 vakituisessa työsuhteessa olevaa työntekijää ja toimihenkilöä. Yt-neuvottelujen alkaessa helmikuussa vähentämistarpeeksi arvioitiin noin 600 henkeä. Supistukset toteutuvat asteittain vuoden kuluessa. Sadan henkilön työsuhde päättyy kuitenkin jo kesäkuun loppuun mennessä.

Nurmijärven tehtaan toiminta loppuu viimeistään ensi vuoden maaliskuussa. Nurmijärvellä työskentelee nykyisin noin 120 vakituisessa työsuhteessa olevaa työntekijää. Pohjois-Karjalassa yhtiö keskittää toimintansa kolmeen tehtaaseen: Joensuuhun, Lehmonharjuun ja Kontiolahdelle.

Perlos sai yt-neuvottelut päätökseen tänään. Neuvottelujen tavoitteena oli saavuttaa 25 miljoonan euron vuotuiset säästöt ensi vuoden alusta alkaen.

Neuvotteluissa sovittiin, että säästötavoite pyritään saavuttamaan sekä toimintoja rationalisoimalla että henkilöstövähennyksillä. Rationalisointitoimista aiheutuu 7-9 miljoonan euron kertaluontoiset kustannukset.

Irtisanottavista työntekijöitä on 405 ja toimihenkilöitä 168. Perloksen Suomen toimipaikoissa työskenteli maaliskuun lopussa noin 2700 ihmistä, joista vakituisessa työsuhteessa oli noin 2450.

Yt-neuvottelujen aloittamisen perusteena oli pysyvä rakennemuutos Perloksen palvelujen kysynnässä. Matkapuhelinmekaniikan valmistuspalveluiden kysyntä keskittyy edullisimman kustannustason maihin ja lähelle nopeimmin kasvavia markkinoita Aasiaan ja Väli-Amerikkaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.