Perinteikäs kiekkoseura hakeutuu konkurssiin – Mestis-lisenssi jäi saamatta

Jääkiekon Mestiksessä pelannut tamperelainen Koovee on jättänyt konkurssihakemuksen. Perinteikäs seura jäi ilman lisenssiä tulevalle kaudelle.

KOOVEE Hockey Oy jätti konkurssihakemuksensa Pirkanmaan käräjäoikeuteen maanantaina. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Aamulehti.

Suomen Jääkiekkoliiton lisenssikomitea eväsi viime viikolla Kooveelta osallistumisoikeuden tulevan kauden Mestikseen. Lisenssikomitean puheenjohtaja Mikko Kuparisen mukaan syyt olivat taloudelliset.

– Lisenssiehdoissa on paljon taloudellisia kriteereitä, ja niitä ei ole pystytty hakemuksessa täyttämään, Kuparinen kommentoi MTV Urheilulle viikko sitten.

Seuran aiempi taustayhtiö teki konkurssin vuonna 2020 ja myös myöhempi yhtiö on tehnyt tappiota vuodesta toiseen. Vuosi sitten päättyneellä tilikaudella Kooveen tappiot olivat 366 000 euroa.

Myös velkaa oli kevääseen 2023 mennessä kertynyt jo lähes puoli miljoonaa euroa, mutta kyse on lähinnä puheenjohtaja Virtasen kuittaamista tappioista.

Pitkän historian omaava tamperelaisseura voitti jääkiekon Suomen mestaruuden vuonna 1968. Pitkän kolmannella sarjaportaalla Suomi-sarjassa pelannut Koovee nousi Mestikseen vuonna 2018.

Lue myös:

    Uusimmat