Mainos

Perho vaatii naisille lisää palkkaa

Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho vaatii palkankorotuksia varsinkin naisvaltaisille aloille. Mm. sosiaalihuoltotyön vaativuutta ei tunnusteta riittävästi, Perho arvioi.

Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho (kok.) vaatii naisvaltaisten ja pienipalkkaisten ammattiliittojen jäsenille muita aloja suurempia palkankorotuksia.

Useampivuotisesta palkankorotusohjelmasta pitäisi Perhon mielestä päättää syksyn tuloneuvottelujen yhteydessä.

Perho sanoo kokoomuksen Nykypäivä-lehden haastattelussa, että tällaisia palkkakuopassa olevia naisvaltaisia aloja ovat mm. terveydenhuollon henkilöstö, lastentarhanopettajat, sosiaalityöntekijät ja kirjastonhoitajat.

Perhon mielestä pian aloitettavissa tuloneuvotteluissa on otettava käyttöön uudet otteet. Hän perustelee vaatimusta sillä, että Suomen palvelujärjestelmä ei kestä, jos näille aloille ei enää hakeuduta työolosuhteiden ja palkkausehtojen vuoksi. Keskeinen peruskysymys on työn vaativuus, jota ei ole Perhon mielestä ole tunnustettu moniin miesvaltaisiin aloihin verrattuna.

Perho korostaa, että palkkaratkaisua ei voi tehdä kertarysäyksellä, koska hanke kääntyisi itseään vastaan kuntatalouden tiukkuuden vuoksi. Se voisi johtaa jälleen työvoiman vähentämiseen ja työn raskauden lisääntymiseen, Perho muistuttaa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS:n ongelmia tulisi Perhon mukaan korjata "laajan rintaman ratkaisuilla". Leikkausjonojen purkuun Perho haluaa enemmän rahaa kuin budjetissa luvatut 50 miljoonaa euroa, jotta sairaanhoitopiirit voisivat palkata lisää väkeä tai ostaa palveluita muualta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.