Perheenäiti sokeutui käytettyään vanhaa ripsiväriä: "En ollut ikinä kuullut, että meikki pitää käyttää tietyn ajan kuluessa avaamisesta"

0:58

Nainen käytti vuosikymmeniä sitten avaamaansa ripsiväriä ja menettää nyt näkökykynsä.

Yllä olevalla videolla julkkisnaiset esiintyvät meikittä.

Australialainen Shirley Potter, 50, varoittaa Daily Mail Australian haastattelussa muita meikkaajia vanhojen ehosteiden vaaroista. Kolmen lapsen äiti tulee menettämään näkönsä käytettyään 20 vuotta vanhaa ripsiväriä.

Potter oli lähdössä ulos tyttärensä kanssa ja päätti kaunistautua levittämällä ripsiinsä maskaraa. Harvoin meikkaava äiti ei tajunnut, että meikeissäkin on eräpäivä ja sai tuntea tietämättömyytensä seuraukset silmissään.

Lääkäri sivuutti kivun ja näön heikkenemisen

Meikkaamista seuraavana aamuna Potterin aviomies huomasi, kuinka punaisilta hänen vaimonsa silmät näyttivät vain muutaman viinilasillisen jälkeen. Potter syntyi vasen silmä sokeana, mutta sinä aamuna hänkin huomasi eron aikaisempaan.

– Tunsin sietämätöntä kipua molemmissa silmissäni. Silloin tiesin, että jotain on vialla, Potter kertoo.

Potter lähti silmälääkärin vastaanotolle, jossa kerrottiin naisen olevan kunnossa. Hän itse tunsi näkökykynsä rapistuvan – ja oli valitettavasti oikeassa.

Lääkäri kertoi karun totuuden

Kuukausien kivun ja näön hiljattaisen heikkenemisen jälkeen Potter marssi uudelleen silmälääkärille. Hän totesi, että naisen molemmissa silmissä oli vakava tulehdus. Lääkäri kysyi naiselta, josko hän oli käyttänyt parasta ennen -päiväyksen ylittänyttä meikkiä.

– En ollut ikinä kuullut, että meikki pitää käyttää tietyn ajan kuluessa avaamisesta. Konsultaation jälkeen luin asiasta netistä ja älysin, että kasvomeikit pitäisi heittää pois vuoden sisällä avaamisesta ja silmämeikit puolen vuoden jälkeen, Potter sanoo,

– En käytä meikkiä säännöllisesti. En ollut osannut ajatella asiaa.

Sokeutuminen vie palan itsenäisyyttä

Potter sai maksaa tietämättömyydestään näkökykynsä. Hänelle kerrottiin, että sokeutuminen olisi edessä kolmen vuoden sisällä.

– Minut julistettiin äskettäin virallisesti sokeaksi. Nyt olen menettämässä ajokorttini. Se on pala pois itsenäisyydestäni, Potter sanoo.

Hän haluaa tarinansa jakamalla muistuttaa muita siitä, että vanhoja meikkejä ei tule käyttää. Suomessa kosmetiikkatuotteisiin merkitään joko parasta ennen - tai vähimmäissäilyvyysaika-merkintä.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja