Käytätkö silmämeikkiä päivittäin? Varo haitallisia rutiineja

Silmät ovat herkät, joten erityisesti niiden meikkaamisessa tulee olla tarkkana. Ethän sorru näihin meikkivirheisiin?

Meikkaamiseen kehittyy helposti rutiinit, joita ei tule miettineeksi. Välillä pinttyneitä tottumuksiaan on hyvä tarkastella kriittisesti ja päivittää tietonsa, koska huonoista tavoista voi olla terveydelle haittaa.

Käännä silmäripsiä varovaisesti. Moni kääntää silmäripsensä liian kovakouraisesti tai vasta ripsivärin laittamisen jälkeen, jolloin vielä kostea ripsiväri voi tarttua ripsentaivuttimeen ja aiheuttaa ripsien irtoamista. Parasta olisi kääntää ripset ennen ripsivärin laittamista. Purista taivutinta kevyesti muutaman kerran. Liian ronski käsittely saa ripset katkeilemaan tai irtoilemaan.

Älä käytä vedenkestävää ripsiväriä liian usein. Se on suunniteltu erityisen pysyväksi, joten se sisältää yleensä vähemmän kosteuttavia ainesosia kuin tavallinen ripsiväri. Siksi se voikin saada ripset irtoamaan helpommin. Lisäksi vedenkestävä ripsiväri on usein vaikea puhdistaa pois, mikä voi irrottaa ripsiä.

Poista silmämeikki hellävaraisesti. Meikki on paras puhdistaa silmämeikinpoistoaineella kostutetulla pumpulilla. Pidä ainetta silmän päällä niin kauan, että meikki irtoaa helposti, kun pyyhit sitä. Kovakourainen hankaaminen vain jättää silmät ja silmänympärysihon punaiseksi ja ärtyneeksi tai saa jopa verisuonia katkeamaan.

Käytä pinsettejä maltillisesti. Liian ahkerasti nypityt kulmakarvat eivät kasva yhtä tuuheina, tummina ja leveinä takaisin, vaan voit joutua turvautumaan jatkossa kulmakyniin saadaksesi näkyvät kulmakarvat. Keskity ennemmin poistamaan hajakarvat kuin muotoilemaan kulmasi kokonaan erilaisiksi, kuin mitä ne luonnostaan ovat.

Älä käytä silmän sisärajausta joka päivä. Silloin tällöin käytettynä sisärajauksesta ei ole haittaa, mutta usein käytettynä rajauskynä voi tukkia kyynelkanavat. Tuotteissa olevat säilöntäaineet ja kemikaalit voivat aiheuttaa ikäviä seurauksia, kuten tulehduksia, näärännäppyjä tai allergisia reaktioita. Silmille miellyttävin tapa on käyttää tavallista, ripsien juureen tehtävää rajausta.

Käytä vain omia meikkejäsi. Meikkituotteissa muhii ja siirtyy helposti bakteereja, mikä voi aiheuttaa ikäviä silmätulehduksia. Siksi niitä ei tulisikaan lainata keneltäkään eikä kenellekään.

Lue myös:


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat