Perheenäidin oivallus aviomiehen sotkuisuudesta on kaikkea muuta kuin voisi olettaa – ei uponnut somekansaan: "Sitä kutsutaan epäkunnioitukseksi"

Perheenäidin parisuhdeneuvo ei uponnut kaikkiin.

Hollyn avioliittoneuvo lähti leviämään sosiaalisessa mediassa, mutta osittain eri syistä kuin nainen tarkoitti.

Facebook-päivityksen aluksi Holly kuvailee, kuinka joutuu päivittäin poimimaan miehensä jäljiltä tämän pyyhkeen ja viemään sen kylpyhuoneeseen. Myös miehensä jättämän hiusgeelin hän laittaa takaisin omalle paikalleen. Se on jätetty vain joidenkin senttien päähän siitä, mssä sen kuuluisi olla.

Holly kertoo laittavansa kiinni kaikki laatikot ja kaapit ja nostavansa lattialta ainakin kaksi paria kenkiä jostain päin taloa miehensä jäljiltä.

Kuulostaa raskaalta. Ja sitä se oli Hollyn itsensäkin mielestä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Nuorempana vaimona (erityisesti vauva - ja taaperoaikana) tämä sai minut usein ärsyyntymään. "Eikö minulla ole tarpeeksi siivottavaa päivittäin lasten jäljiltä!" Vuosia sitten tunsin oikeasti katkeruutta siitä, Holly kirjoittaa.

"Mitä jos niitä ei olisikaan joka päivä?"

Päivityksen tarkoitus ei ole kuitenkaan muistuttaa puolisoita osallistumaan kodin askareisiin. Itse asiassa päinvastoin.

– Mutta nämä pienet asiat kuvastavat hänen läsnäoloaan kotonamme. Mitä jos niitä ei olisikaan joka päivä? Mitä muuta puuttuisi elämästämme? Hänen naurunsa, hänen lohdutuksensa, hänen neuvonsa? Kuinka monet naiset ja lapset elävät tuota rankkaa murheellisuutta?

Hollyn mielestä ympäri taloa jätetyt merkit aviomiehen päivittäisistä rutiineista tarkoittavat, että hänellä on aviomies, joka tulee kotiin. 

– En elä elämääni yksin. En kasvata tyttöjä yksinäni.

– Ja se on syy kiitollisuudelle, ei ärsytykselle... Jos olet siinä tilassa, sisko, hengitä, tämä on tavallinen asenne-ansa meille. Ja olet mitä luultavimmin väsynyt. Mutta muista, se ei ole taakkasi, se on lahjasi, nainen lohduttaa.

"Ehdottomasti typerintä, mitä luen tänään internetistä"

Hollyn päivitystä on jaettu yli 57 000 kertaa ja siihen on reagoitu yli 53 000 kertaa. Se on myös kerännyt reilut 15 000 kommenttia. Kaikkiin naisiin Hollyn ajatusmaailma ei kuitenkaan uponnut.

– Aviomieheni on aikuinen ja tietää, mihin ripustaa pyyhkeensä, kommentoi eräs.

– Minusta hänen aviomiehensä on lapsellinen ja täysin epäkunnioittava. Hän ei ole miehen äiti, vaan vaimo. Miehen täytyy aikuistua ja olla hänen kumppaninsa kotona. Vaimon täytyy lakata keksimästä tekosyitä hänen vuokseen, tylytti toinen.

– En malta odottaa nähdäkseni, miltä hänestä tuntuu 30 vuoden päästä. Minä olen kamppaillut tämän kanssa 30 vuotta, ja sitä kutsutaan epäkunnioitukseksi. Niin yksinkertaista, kommentoi yksi kirjoituksesta närkästyneistä.

– Hahhahaa, tämä oli ehdottomasti typerintä, mitä luen tänään internetistä, irvaili eräs.

– Minusta "kotiin tuleminen" on hyvin matala odotus aviomieheltä ja isältä, huomautti kolmas.

Moni kuitenkin myös samaistui Hollyn tekstiin.

– Kyyneleet valuvat. Näin leskenä kolme vuotta myöhemmin, minusta olisi ihanaa, jos voisin poimia likaisia sukkia lattialta ainakin vielä yhden kerran, eräs kommentoi.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Mirror, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat