Mainos

Heidi päätti lopettaa lastensa jälkien siivoamisen: ”En pysty laskemaan, kuinka monta tuntia elämästäni olen käyttänyt lasteni lelujen noukkimiseen”

Eräs väsynyt äiti antaa selityksen sille, miksi on päättänyt lopettaa lastensa lelujen noukkimisen ja heidän jälkiensä korjaamisen.

Kolmen lapsen äiti Heidi Hamm jakoi Facebookissa kuvan, joka on taatusti tuttu useammille vanhemmille. Kuvan lastensa sotkuisesta huoneesta julkaissut äiti antaa kuvan yhteydessä perustelun sille, miksi hän ei aio enää käyttää kallisarvoista aikaansa tämän näyn siivoamiseen. 

– Vuosien ajan olen käyttänyt muutaman minuutin joka ilta siihen, että siivoan lasteni jälkiä. En pysty laskemaan, kuinka monta tuntia elämästäni olen käyttänyt lasteni lelujen noukkimiseen. Pahuksen monta. Liian monta, Hamm kirjoittaa laajalle levinneessä päivityksessään.

Toisin kuin voisi luulla, Hamm kertoo rakastavansa siivoamista ja sitä, että paikat ovat järjestyksessä. Kun ympäristö on siisti, äiti kertoo, että hänen elämänsä on yksinkertaisesti parempaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Mutta lapset. Rakastan heitä. Todella paljon. He ovat ihmeellisiä pieniä ihmisiä. Mutta he ovat sotkuisia. Eivätkä he välitä. En ymmärrä sitä, kolmen lapsen äiti lisää.

"Itsestä huolehtiminen on sitä, että kätket suklaapatukoita"

Hamm selittää, kuinka yhtenä iltana hänen miehensä löysi hänet polvillaan lastenhuoneen lattialta keräämässä Legoja selvästi turhautuneena. Mies kysyi naiselta yhden yksinkertaisen kysymyksen, joka valaisi hänen maailmansa. Mikset vain sulje ovea?

– Tuijotin häntä. Se saattoi olla ennemminkin mulkaisu. Olin odottanut hänen liittyvän seuraani lattialle, istuvan suuren Lego-kasan viereen, mutta sen sijaan hän tarjosi minulle nuo sanat. Se oli itse asiassa kaikki mitä tarvitsin. Nousin ylös ja suljin oven, äiti lisää.

Nykypäivänä puhutaan Hammin mukaan paljon siitä, kuinka vanhempien tulisi pitää huolta itsestään, ja miehen sanat muistuttivat häntä juuri tästä tosiseikasta. Vaikka itsestä huolehtiminen ei ole helppoa, joskus se on vain välttämätöntä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

–  Itsestä huolehtiminen on sitä, että kätket suklaapatukoita ja pidät ne kaikki itselläsi. Itsestä huolehtiminen on sitä, että annat lastesi katsoa Netflixiä, jotta voit juoda kahvisi rauhassa. Kuumana.

– Itsestä huolehtiminen on sitä, että laitat lapset ajoissa nukkumaan ja istut sohvalle puolisosi kainaloon, Hamm luettelee.

– Itsestä huolehtimista on sulkea ovi.

Tämän ymmärrettyään äiti kertoo, että nykyisin hän ei siivoa lastensa leikkihuonetta joka ilta, vaan se siivotaan kerran viikossa. Ja siivouksen tekevät sotkijat, eli lapset. Vaikka 95 prosenttia ajasta huone näyttäisikin samalta kuin kuvassa, se on täysin hyväksyttävää. Asia, jonka kanssa voi elää.

Lähde: Independent

***

2:14

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.