Miehen jakamasta sumuisesta suihkukuvasta tuli hitti – ja se on hänen vaimonsa ansiota: ”Moni mies ei ymmärrä tuota”

8:11
Vauva-arki ei välttämättä täytä odotuksia. Videolla puhutaan synnytyksen jälkeisestä masennuksesta.

Kuva sumuisesta suihkuseinästä on kerännyt tuhansia tykkäyksiä ja jakoja. Syy ei ole niinkään kuvassa itsessään vaan sen yhteydessä jaetussa viestissä, jossa kotiäidin puoliso ylistää ahkeraa vaimoaan.

Äitiys on kokopäivätyötä: viime vuonna julkaistun kyselyn mukaan äideille kertyy viikossa töitä jopa 98 tuntia. Varsinkin kotiäitinä olemiseen liittyy lastenhoidon lisäksi muita velvollisuuksia, kuten kotitöiden hoitamista ja kaupassa käymistä. Omaa aikaa jää vain vähän.

Siinä missä jotkut kotiäidit ovat saaneet kuulla arvostelua muka vähäisestä työmäärästään, sosiaalisessa mediassa leviämään lähtenyt kuva osoittaa, että myös arvostusta löytyy.

Äiti ei mene edes suihkuun ilman lapsesta huolehtimista

Hitiksi nousseessa kuvassa on sumuinen suihkuseinä. Itse kuvan sijaan sen yhteydessä jaettu kirjoitus on herkistänyt ihmisiä. Kotiäidin aviopuolison ja pienen lapsen isän teksti muistuttaa, kuinka tärkeää työtä äitiys on.

Facebookissa julkaistussa kirjoituksessaZack Williams kertoo, kuinka hän oli yhtenä iltana tullut kotiin 12 tunnin työpäivän jälkeen. Kylpyhuoneeseen mentyään mies huomasi, että siellä oli vauvankori. Zackin vaimo ja pikkulapsen äiti kertoi tuoneensa vauvan kylpyhuoneeseen, kun hän oli ottanut suihkun päivällä.

Seuraavana aamuna Zack oli menossa suihkuun kuntosalitreenin jälkeen ennen kuin palaisi taas töihin. Kun mies avasi kylpyhuoneen oven, hän näki vaimonsa suihkussa. Vaimo pyyhki suihkun sumentunutta seinää nähdäkseen pienen tyttövauvansa vauvankorissa suihkun ulkopuolella.

– Kirjaimellisesti vain istuin ja tuijotin lasia hymyillen, Zack kirjoittaa.

Hän näki, miten suihkussa oleva äiti leikitti rakastavasti pientä lastaan ilmehtimällä hauskasti.

Pienet asiat jäävät helposti huomaamatta


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Mies kirjoittaa hämmästyvänsä itsekin, miten vastaavat pienet asiat saavat hänet arvostamaan vaimoaan ja lapsensa äitiä.

– Vaimoni tekee perheemme vuoksi pieniä uhrauksia, jotka jäävät normaalisti huomioimatta. Hän huolehtii tyttärestämme ympärivuorokautisesti, välittää minusta, kokkaa, siivoaa, pitää huolta kotieläimistämme ja pitää huolta itsestään (niin vissiin, ei hänellä ole sellaiseen aikaa), Zack kirjoittaa.

Mies itse kertoo tekevänsä 10–12 tunnin stressintäytteisiä työpäiviä ruokkiakseen perheensä. Olisi helppo sortua ajattelemaan, että hänellä olisi oikeus nostaa koipensa ylös työpäivän jälkeen, kun vaimo hoitaa kotityöt ja lastenhoidon. Eihän vaimon päiviin kuulu muuta kuin vauvasta huolehtimista?

Mutta Zackin mieleen painunut kuva vaimostaan suihkussa osoittaa muuta.

– Vaimoni ei voi edes mennä suihkuun ilman toisesta huolehtimista, taipumista toisen tarpeisiin. Hänellä ei ole sekuntiakaan aikaa rauhoittua, mies kirjoittaa.

Kotivaimo ei pääse lähtemään töistä. Hän ei saa nautintoa töistä saamastaan rahallisesta palkinnosta. Hän ei pääse kävelemään yksin ulos ja hengittämään syvään.

– Tämä saattaa olla jollekin vain sumuinen pala lasia, mutta minulle se merkitsee paljon enemmän. Nämä pienet asiat jäävät huomaamatta. Nämä pienet asiat muistuttavat minua jatkuvasti siitä, kuinka kova mimmi hän on. Nämä pienet asiat saavat minut rakastumaan häneen kerta toisensa jälkeen, Zack kirjoittaa.

”Moni mies ei ymmärrä tuota”

Sosiaalisessa mediassa ihmiset ovat kiitelleet kirjoitusta. Kuva sumuisesta lasista on kerännyt vain päivässä yli 11 000 reaktiota ja 12 000 jakoa. Koskettavasta tarinasta on uutisoinut Love What Matters -sivusto.

– Kuinka hienoa, että ymmärrät kaiken hänen tekemänsä raskaan työn, eräs kommentoija kiittelee.

– Moni mies ei ymmärrä tuota, ja sinun huomiosi ja kunnioituksesi vaimoasi kohtaan on todella hienoa, toinen kirjoittaa.

– Vaimosi on uskomaton, mutta myös onnekas, kun hänellä on ihana mies, joka ymmärtää ja arvostaa häntä, kolmas kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja