Mainos

Perhe päätti lopettaa lemmikkinsä käsittämättömästä syystä – eläinsuojelu pelasti täysin terveen koiran

Sairaiden ja vanhojen koirien omistajille lopettamispäätös voi olla helpotus, mutta valitettavasti monet lemmikit joutuvat päättämään päivänsä ilman varsinaista syytä. 

Koirat antavat ehdotonta rakkautta omistajilleen, mutta valitettavasti kaikki koiranomistajat eivät osaa arvostaa lemmikkiensä uskollisuutta sen vaativalla tavalla.

Näin kävi terveelle 12-vuotiaalle beaglelle, jonka omistajat päättivät luopua siitä uskomattomalta kuulostavasta syystä. Viime viikolla eläinlääkäriasemalle viety koira päätettiin nimittäin lopettaa, koska koiran perhe oli kyllästynyt sen karvoihin.

Koira etsii nyt rakastavaa kotia

Tapaus päättyi tällä kertaa onnellisesti, sillä asiantuntevat eläinlääkärit saivat perheen pohtimaan uudelleen lopetuspäätöstä. He kannustivat perhettä luovuttamaan koiran eläinsuojeluun, jonka kautta lemmikki voisi päästä uuteen kotiin. 

The Wizard of Wags -niminen koira elää nyt onnellista elämää eläinsuojeluyhdistyksen suojissa. Vapaaehtoiset hoitajat toivovat sen löytävän pian rakastavan kodin, jonka tämä koira on totisesti ansainnut. 


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Tämän beaglen tarinaa on jaettu laajalti myös Facebookissa, jossa sen toivotaan herättävän ihmisten huomiota lemmikkiensä oikeudenmukaiseen kohteluun. 

Muita vaihtoehtoja punnittava ennen lopettamista

Eläinsuojeluyhdistyksen vapaaehtoiset toivovat tämän tarinan myötä ihmisten kiinnittävän huomiota niin kutsuttuun mukavuuseutanasiaan, jossa lemmikistä päätetään luopua esimerkiksi muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. 

Lain mukaan lemmikki rinnastetaan esineeseen, jolloin omistajalla on oikeus päättää sitä koskevista asioista. Omistaja voi siis halutessaan päättää aivan nuorenkin eläimen lopettamisesta. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Suomessa eläinsuojelulaki määrää kuitenkin, että eläimen saa lopettaa vain osaava henkilö, ja lemmikin omistajasuhde on tarkistettava ennen lopettamista. 

Pitovaikeustapauksissa lemmikin omistajien toivotaan mahdollisuuksien mukaan etsivän lemmikille uuden kodin.

Lähde: TheDodo, Finlex

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.