Mainos

Perhe jäi jumiin tulvivaan kallionsolaan ja pelastautui pullopostin avulla Kaliforniassa: "Valmistauduimme pitkään odotukseen"

1:41

Whitsonin perhe pelastautui juomapulloon kirjoitetun hätäviestin avulla jäätyään jumiin tulvivaan kanjoniin. 

Curtis Whitson oli patikoimassa naisystävänsä ja 13-vuotiaan poikansa kanssa tutulla luontoalueella Arroyo Secon joen lähistöllä. Arroyo Seco tarkoittaa espanjaksi "kuivaa jokea", ja joki mutkittelee jyrkkien, korkeiden kanjonien läpi useita kilometrejä. Perhe oli käynyt siellä patikoimassa useita kertoja.

Patikointiretken lopulla heidän suunnitelmansa oli ajelehtia jokea pitkin ja ohittaa vesiputous matkalla leirintäpaikalle. 

– Tulimme vesiputoukselle ja tiesimme heti, ettei se ollut mitä halusimme nähdä, koska vesi oli niin korkealla, Whitson kertoo.

Hätäviesti pullon kylkeen

Perhe ei päässyt ohittamaan vesiputousta vedenkorkeuden vuoksi. He olivat jääneet jumiin vesiputouksen alapäähän, pystysuorien kallion seinämien ja veden väliin. 

– Katsoin ympärilleni, näin vesipulloni ja sain idean käyttää sitä viestinä, Whitson kertoo. 

Whitson raaputti pullon kylkeen sanan HELP (suom. 'apua') ja heitti pullon vesiputouksen yläpuolelle. Perhe oli miettinyt jo kaikki keinot pelastautua, ja Whitson mietti, kauanko heidän löytymisessään kestäisi. 

Tuntemattomat sankarit löysivät viestin

Perhe etsi kuivan kiven, jonka päälle mennä odottamaan pelastajia. He raaputtivat hätäviestin myös kiveen.

– Olimme optimistisia, mutta vain koska yritimme pitää tunteemme positiivisina. Valmistauduimme pitkään odotukseen, Whitson kertoo. 

Tuntien päästä odotus palkittiin. Tuntemattomaksi jääneet patikoijat olivat löytäneet juomapullon sattumalta ja vieneet sen puistonvartijalle.

Whitson kiittelee perheen onnea, että patikoijat olivat huomanneet myös viestin pullon kyljessä ja tajunneet kyseen olevan vakavasta tilanteesta. 

Pelastajat saapuivat vesiputoukselle pullon löytymisen jälkeen ja perhe pääsi turvallisesti pois kanjonista. Viestin löytäneet patikoijat jäivät nimettömäksi, mutta Whitson haluaisi löytää heidät kiittääkseen perheensä pelastamisesta. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja