Mainos

Erämaasta pelastettu perhe ei tiennyt mitä tehdä – "Rukoilin ja pian helikopteri ilmaantui näköpiiriini"

Yhdysvalloissa, Utahissa on pelastettu erämaasta perhe, jonka ei tiedetty olevan pulassa ja  avuntarpeessa.

Utahin osavaltion yleisen turvallisuuden laitos oli saanut tehtäväksi etsiä kadonnutta melojaa Escalante-joelta, kertoo ABC News. Melojaa etsittiin helikopterilla. Kajakilla joella ollutta henkilöä ei näkynyt, mutta lentomiehistö huomasi kuitenkin miehen, joka yritti kovasti kiinnittää helikopterin huomion.

Helikopterin laskeuduttua selvisi, että paikalla oli nelihenkinen Voneshin perhe. Perhe oli ollut joella veneillä, mutta joen virtaama oli noussut myrskyn jälkeen ja joki oli muuttunut vaaralliseksi. Voneshit olivat menettäneet joen kuohuihin veneensä ja aironsa, eikä heillä ollut mitään käsitystä miten pelastautua tai mitä tehdä seuraavaksi.

Kun pelastusmiehistö löysi heidät ”vahingossa” kaikki oli vielä hyvin, koska heillä oli ruokaa, mutta apu tuli tarpeeseen. Perheen haaksirikosta oli kulunut kaksi päivää, kun helikopteri osui paikalle.

Perheen isä Jay Vonesh kertoi pelastajilleen olevansa pappi ja selvinnyt vaikeasta tilanteesta uskonsa turvin.

– Istuin rukoilemassa joentörmällä. Pyysin Jumalalta jonkinlaista apua tai merkkiä, että tästä selvittäisiin. Meni pari minuuttia, kun helikopteri ilmaantui näköpiirini, kertoo Vonesh.

Perheeseen kuuluu isän ja äidin lisäksi kaksi teini-ikäistä tytärtä ja retkellä oli mukana myös perheen koira.

– Kun näin helikopterin aloin itkeä, kertoo tilanteesta tytär Janae Vonesh.

Coloradosta kotoisin oleva perhe sai helikopterikyydin pois erämaasta. Meloja, jota alun perin etsittiin, palasi turvallisesti omin voimin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.