Mainos

Sinnikäs äiti käveli 36 tuntia lumessa ja pakkasessa pelastaakseen perheensä

Yli neljäkymmentä kilometriä lumessa tarponut äiti kertoo selviytyneensä vaistonsa avulla. Vaisto kehotti häntä jaksamaan perheensä vuoksi. 

Yhdysvaltalaiset Karen Klein, Eric Klein ja heidän 10-vuotias poikansa olivat jouluaattona retkellä Grand Canyonin kansallispuistossa, kun yhtäkkiä perheen auto jäi tielle jumiin. 

Mies oli vasta äskettäin satuttanut selkänsä, joten he päättivät, että vaimo lähtisi kävelemään kohti päätietä hälyttääkseen apua. Tämä pelastusmatka oli kuitenkin maksaa hänen henkensä. 

"Vaisto piti minut liikkeessä"

Käveltyään noin kymmenen kilometrin matkan lähes metrin korkuisessa lumihangessa Karen huomasi, että päätie oli suljettu. Äiti ei kuitenkaan luovuttanut, vaan lähti tarpomaan kohti 22 kilometrin päässä sijaitsevaa kansallispuiston toista sisäänkäyntiä.

Pitkää matkaa vaikeutti entisestään pimeys ja pikkuhiljaa alkanut lumisade. Vaikka väsymys painoi, Karen Klein kertoo pakottaneensa itsensä pysymään hereillä syömällä oksia ja juomalla omaa virtsaansa. Hän ei halunnut pysyä hengissä ainoastaan vain itsensä, vaan myös perheensä tähden.

– Ajattelin, että tämä ei ole tapa, jolla elämäni loppuisi. Poikani tarvitsee äitiään ja mieheni tarvitsee vaimoaan. En aio antaa äitini haudata minua, en voinut antaa sen tapahtua, Klein kertoo taistelustaan.

– Vaistoni piti minut liikkeessä ja sanoi, että olet äiti. Tämä on, mitä teet, tämä on, mitä sinun täytyy tehdä perheesi puolesta. Se oli tärkein asia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Käveltyään 36 tunnin ajan Klein löysi vartijan kopin, joka oli kuitenkin suljettu. Hän rikkoi kopin ikkunan, ryömi sisään ja antoi itsellensä luvan nukahtaa.

Pelastusryhmä kutsuu tapausta joulun ihmeeksi

Samaan aikaan kun perheenäiti vaelsi lumessa, Eric tiesi jonkun olevan vialla, kun vaimo ei ollut palannut autolle muutaman tunnin kuluessa. Autossa nukutun yön jälkeen isä lähti kulkemaan noin 24 kilometrin matkan pohjoisempaan, kunnes löysi kenttää kännykälleen ja pystyi hälyttämään apua.

– Olimme keskellä metsää. Emme olleet nähneet ihmisiä 24 tuntiin, ei autoja, hiihtäjiä, metsästäjiä, ei mitään, Eric Klein kertoo.

Moottorikelkalla liikkunut pelastushenkilökunta pystyi lopulta paikantamaan Kleinien auton, jonka jälkeen he ryhtyivät etsimään Karenia niin partioiden kuin etsinäkuulutusten avulla. Kuusi tuntia sen jälkeen, kun nainen oli löytänyt tiensä vartijakoppiin, pelastusryhmä löysi hänet. 

Koko perhe kiidätettiin sairaalaan, jossa he saivat hoitoa saamiinsa paleltumavammoihin. Pelastusryhmä Coconino County Sheriffin johtaja Jom Driscoll kutsuu tapausta joulun ihmeeksi. Tapaus olisi miehen mukaan voinut päättyä hyvinkin huonosti. Tällä kertaa koko perhe pääsi kuitenkin yhteen jouluksi. 

***

2:27

Lähteet: ABCNews, Morning Call 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja