Mainos

Isä ja kaksi pikkulasta eksyivät patikointiretkellä – isä jätti lapset oman onnensa nojaan hakeakseen apua, eikä lapsia enää löytynyt

1:49

Kaksi pikkulasta pelastettiin maanantaina heidän vietettyään yönsä Burke-vuorella Kanadan Coquitlamissa. Asiasta uutisoi Vancouver Sun.

Patikoimassa olleet yhdysvaltalaiset isä, 6-vuotias tyttö ja 7-vuotias poika eksyivät reitiltä, ja putosivat kalliojyrkänteeltä.

Lasten isä loukkaantui putoamisessa, eikä hänen matkapuhelimessaan ollut kenttää. Tämän vuoksi isä jätti lapset vuorelle, ja juoksi kilomerin verran vaikeakulkuista maastoa hälyttääkseen etsintä- ja pelastuspartiot sunnuntai-iltana.

Lapset viettivät yön purojen ja vesiputousten ympäröimänä. Ne olisivat voineet pyyhkäistä lapset mennessään, arvioivat pelastusviranomaiset.

– He olivat kadonneet karuun maastoon. Olimme todella kiitollisia, että heidät löydettiin elävinä ja hyvinvoivina, kommentoi pelastuspartion johtaja Ian MacDonald.

Mittava pelastuspartio

Pelastuspartio, joihin kuului etsijöiden lisäksi myös helikopteri, drone ja poliisikoira, etsi lapsia koko sunnuntai-illan tuloksetta. Lapset löytyivät viimein maanantaina aamulla.

Lapset nostetiin turvaan helikopterin vaijerilla yli 12 tuntia sen jälkeen, kun isä jätti heidät odottamaan pelastajia.

Pelastusviranomaiset kiittelivät lasten neuvokasta käyttäytymistä tukalassa tilanteessa. Lapset olivat paikoillaan ja pysyttelivät lämpiminä.

– On erittäin tärkeää pysyä paikallaan etsintä- ja pelastuspartiota varten. Lapset tekivät hyvää työtä, ja heidän isänsä teki hyvää työtä sanomalla lapsille, että he pysyisivät paikallaan. Sillä tavoin me löysimme heidät, MacDonald sanoi.

Hyvässä kunnossa olleet lapset vietiin välittömästi vanhempiensa luokse.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja