Yliopistojoukkue auttoi naisen turvaan kalliojyrkänteeltä – pelastusoperaatio tallentui kameralle

Lifestyle 1:14
Videolla joukkue pelastaa hiuksiastaan kiinni kiipeilyköysiin jääneen naisen.

Dixie State -yliopiston amerikkalaisen jalkapallon joukkue Utahissa ei ole vielä edes aloittanut kautta, mutta he ovat jo ansainneet paikkansa paikallisina sankareina.

Koronavirus uhkaa tulevaa yliopistojen amerikkalaisen jalkapallon kautta, mutta Dixie Staten yliopistojoukkue inspiroi silti paikallisia asukkaita esimerkillisellä toiminnallaan. Joukkue pelasti nimittäin äskettäin hengenvaaraan joutuneen kalliokiipeilijän pulasta.

– Olimme oikeassa paikassa juuri oikeaan aikaan, joukkueen pelaaja Micah Gardner kertoo CNN:lle.

Joukkue oli ollut vuotuisella kuntoleirillä, joka huipentui joukkueen yhteiselle patikoinnille paikallisen Sugarloaf -vuoren huipulle.

– Olimme kiivenneet ylös tiimipalaveriin. Ylhäältä näkee koko kaupungin ja meidän oli tarkoitus pohtia sitä, kuinka edustamme toiminnallamme koko kaupunkiamme, Micah kertoo.

Nainen pulassa

Illansuussa tuntematon mies oli yllättäen lähestynyt joukkuetta ja pyytänyt apua. Eräs nainen oli ollut kiipeämässä vuoren jyrkkää rinnettä, kun hänen hiuksensa olivat juuttuneet kiinni kiipeilyvarusteisiin. Nainen oli menettänyt hallinnan ja oli jäänyt roikkumaan jyrkänteen reunalle hiukset solmussa kiipeilyköysien kanssa.

Joukkue asemoi itsensä nopeasti apuun. Osa kiipesi alas turvaksi, jos nainen putoaisi, kun taas osa veti varovaisesti kiipeilyköysistä huipulta käsin. Pelastusoperaatio kesti 45 minuuttia. Nainen oli ylös takaisin päästyään stressaantunut ja janoissaan, mutta hetken kuluttua pystyi jo hymyilemään pelastajilleen.

– Hän sanoi meille, että ensi kerralla laittaisi hiuksena ponnarille. Olin ihan shokissa, että mitä hän muka tarkoitti seuraavalla kerralla! Micah nauraa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: CNN ja Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat