Pentagonissa pohditaan jopa amerikkalaisjoukkojen lähettämistä Gazaan – "Vahva viesti siitä että Yhdysvallat tukee Israelin hyökkäystä"

Valkoinen talo varautuu kaikkiin mahdollisiin Israelin sodan eskalaatioihin – ulkoministeri Blinken matkustaa paikalle vielä tänään 2:31
Joe Biden tuomitsi tiistaina jyrkästi Hamasin iskut ja julisti Yhdysvaltojen voimakkaan tuen Israelille. Kirjeenvaihtajamme Mari Karppinen kertoo tunnelmia Washingtonista.

Yhdysvallat on lähettänyt Israeliin avustusta Hamasin iskun jäljiltä, ja lähettänyt lentotukialuksen Israelin rannikolle. Valkoinen talo sanoo varautuvansa kaikkiin mahdollisiin Israelin sodan eskalaatioihin. 

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinkenin on määrä matkustaa myöhemmin keskiviikkona Israeliin osoittamaan Yhdysvaltain tukea Israelille. 

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo Washingtonista, että Valkoisessa talossa ollaan erityisen huolissaan siitä, että mahdollisesti muut ääritahot yrittävät hyötyä Israelin kaaoksesta.

– Yhdysvaltalaisia huolestuttaa myös se, että mahdollisia täsmäiskuja amerikkalaisjoukkoja vastaan voisi tapahtua jossain päin Lähi-itää.

Pentagonissa harkitaan toisen lentotukialuksen lähettämistä Israelin lähelle, ja myös Yhdysvalloissa FBI ja New Yorkin poliisi ovat ilmoittaneet turvatoimien lisäämisestä muun muassa synagogien ympärille. Huolena on että mahdolliset yksittäiset toimijat olisivat saaneet motiivia Hamasin iskusta, Karppinen kertoo.

Ulkoministeri Blinkenin vierailu Israeliin lähettää Karppisen mukaan erittäin vahvan viestin siitä että Yhdysvallat tukee Israelin hyökkäystä, ja että sillä on kaikki oikeudet voimankäyttöön. 

– Huolena ovat totta kai siviilit, ja tänään Valkoisesta talosta kerrottiin, että ei ole vielä tehty päätöstä, lähetetäänkö amerikkalaisjoukkoja mahdollisesti Gazaan auttamaan panttivankien ja siviilien pelastamisessa.

 

Lue myös:

    Uusimmat