"Varmistamme, että Israelilla on kaikki, mitä se tarvitsee vastatessaan Hamasin hyökkäyksiin" – Yhdysvalloilta uutta aseapua Israelille

Video näyttää Israelin iskut Gazan alueelle
Video näyttää Israelin kostoiskut Gazan alueelle

Yhdysvallat kertoo uudesta aseavusta Israelille mahdollisesti jo sunnuntaina.

Äärijärjestö Hamasin hyökkäyksessä Israelissa kuolleiden määrä on noussut jo yli 600:n. Haavoittuneita on yli 2 000, joista noin 200:n vammat ovat erittäin vakavia. Lisäksi äärijärjestön hallussa on toistasataa panttivankia, kertoi Israelin hallitus Facebookissa.

Jo aikaisemmin on kerrottu, että panttivankien joukossa on sekä siviilejä että sotilaita.

Israelin vastahyökkäyksessä Gazaan kuolleiden määrä puolestaan on noussut 370:een. Haavoittuneita on noin 2 200, kertoivat Gazan terveysviranomaiset.

Yhdysvaltojen ulkoministerin Antony Blinkenin mukaan Yhdysvallat voi ilmoittaa vielä sunnuntain aikana uudesta aseavusta Israelille.

– Perehdymme parhaillaan niihin erityistoiveisiin, joista israelilaiset ovat kertoneet. Luulenpa, että kuulette tästä lisää vielä myöhemmin tänään, Blinken sanoi uutiskanava CNN:n haastattelussa.

– Presidentti Joe Bidenin ohjeistuksen mukaan varmistamme, että Israelilla on kaikki, mitä se tarvitsee vastatessaan Hamasin hyökkäyksiin.

Iranin presidentti hyökkäsi Israelia vastaan

Iranin presidentti Ebrahim Raisi taas sanoi Iranin kannattavan palestiinalaisten "oikeutta itsepuolustukseen" ja sanoi samalla Israelin olevan vaaraksi koko alueelle.

– Iran tukee palestiinalaisvaltion legitiimiä oikeutta puolustautumiseen. Israelin sionistihallinto ja sen tukijat ovat vastuussa alueen valtioiden turvallisuuden vaarantamisesta, ja heidät on pantava tästä asiasta vastuuseen, sanoi Raisi televisiossa.

Iran ei ole tunnustanut Israelin valtiota, ja palestiinalaisvaltion tukeminen on kuulunut sen ulkopolitiikan keskeisiin doktriineihin islamilaisesta vallankumouksesta saakka vuodesta 1979.

Lue myös:

    Uusimmat