Israelin sotakabinetti koolla – Media: Israel haluaa vahingoittaa Irania ilman täyttä sotaa

Israelin tavoitteena on vahingoittaa Irania ilman, että siitä seuraa täysimittainen sota, kertoo israelilainen televisiokanava uutistoimisto Reutersin mukaan.

Mediatietojen mukaan Israelin sotakabinetti haluaa koordinoida toimensa Irania vastaan yhdessä Yhdysvaltojen kanssa, joka on Israelin tärkein tukija.

Sotakabinetti kokoontui useiksi tunneiksi myös sunnuntaina, mutta ei iltamyöhään mennessä saanut tehtyä päätöstä siitä, kuinka Iranille tulisi vastata.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on yhdysvaltalaismedioiden mukaan tehnyt selväksi, ettei Yhdysvallat osallistu mahdolliseen vastaiskuun.

Israelin presidentti Isaac Herzog kertoi CNN:n haastattelussa aiemmin, ettei maa halua sotaa Iranin kanssa ja että Israel pyrkii "tasapainoon". Samaa Israel on viestittänyt myös Yhdysvaltain hallitukselle.

YK, Yhdysvallat ja useat maat Venäjää myöten ovat varoittaneet Israelia konfliktin laajentamisesta Lähi-idässä.

CNN:n ja Wall Street Journalin mukaan Biden sanoi puhelimessa lauantaiyönä Netanjahulle, että Israelin tulisi katsoa saavuttaneensa jo voiton. Onnistuihan sen liittolaistensa ja arabimaiden avulla pudottaa valtaosa Iranin yli 300 ohjuksesta ja lennokista ennen kuin ne ehtivät tehdä merkittävää vahinkoa.

Myöhään sunnuntaina New York Times -lehti uutisoikin israelilaisviranomaisten kertoneen, että Israel "on perunut" suunnitellun kostoiskun Iraniin.

Lue myös:

    Uusimmat