Mainos

Pentagonissa mittavia tuhoja - isku myös Pennsylvaniassa

Suuri lentokone syöksyi pian New Yorkin iskujen jälkeen Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin lähelle ja aiheutti valtavan räjähdyksen. Uhrien määrästä ei ole annettu tietoja. Osa viisikerroksisesta rakennuksesta romahti.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan yli 50 ministeriön työntekijää on viety paikallisiin sairaaloihin, mutta heidän tilastaan ei ole kerrottu.

Lentoyhtiö United Airlinesin Newarkista San Franciscoon matkalla ollut Boeing 757 -matkustajakone on syöksynyt maahan Pennsylvanian osavaltiossa Pittsburghin lähellä. Koneessa oli 93 ihmistä. Kaikkiaan terrori-iskuissa tuhoutui neljä lentokonetta. American Airlines ja United Airlines vahvistavat, että niissä oli yhteensä 266 ihmistä. Heistä 233 oli matkustajia, 25 lentoemäntiä ja 8 lentäjiä.

Taustaa: Pentagon on jättimäinen rakennus

Washingtonissa sijaitseva Yhdysvaltain puolustusministeriön päämaja Pentagon on yksi maailman suurimpia rakennuksia. Viisikulmaisessa rakennuksessa työskentelee 23 000 ihmistä. Pentagon on kuin kaupunki, sen alueella on teitä kymmeniä kilometrejä ja rakennuksen parkkipaikoille pysäköidään päivittäin miltei 9000 autoa.

Päivittäin Pentagonista soitetaan yli 200 000 puhelua. Puolustusministeriön postitoimisto käsittelee kuukausittain yli miljoona postilähetystä. Pentagonin kirjastossa on satoja tuhansia kirjoja ja sinne tilataan noin 1 700 lehteä kaikkialta maailmasta. Pentagon rakennettiin toisen maailmansodan aikaan suomaalle 16 kuukaudessa. Se valmistui tammikuun 15 päivänä vuonna 1943.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.