Pelkäätkö, että sairastutat itsesi ajattelemalla negatiivisesti? Puppua!

Yritätkö jatkuvasti olla olematta apea, jotta elämäsi olisi parempaa?

Ei kannata.

Oletko stressaantunut? Pelkäätkö, että ajattelemalla negatiivisesti pilaat elämäsi? Yritätkö jatkuvasti olla olematta apea, jotta elämäsi olisi parempaa?

Ei kannata.

Oxfordin yliopiston tutkijoiden mukaan surumielisyys ei tapa. Tutkijat havainnoivat satojen tuhansien 50-69-vuotiaiden naisten terveyttä ja mielialaa kymmenen vuoden ajan.

Naiset vastasivat viiden vuoden välein tutkijoiden kyselyihin. He ilmoittivat myös mahdollisista sairauksista. Tutkijat tarkkailivat myös osallistujien sairaalajaksoja ja kuolemansyitä, kertoo Qz.com.

Tutkimusaikana neljä prosenttia tutkittavista naisista menehtyi. Itseään apeiksi kuvanneet kuolivat aivan yhtä usein kuin itseään onnellisiksi kuvanneet.

Vaikka esimerkiksi sairastuminen teki ihmisestä onnettoman, itse onneton mieliala ei lyhentänyt elämää.

– Monet uskovat edelleen, että stressi tai onneton mieliala voivat aiheuttaa sairauksia. Näin uskovat ihmiset sekoittavat syyn ja seurauksen. Tietysti sairaat ihmiset ovat onnettomampia kuin terveet, mutta selvityksemme osoittaa, etteivät onni tai surumielisyys itsessään vaikuta suoraan kuolemantapauksiin, tutkimusta tehnyt Sir Richard Peto kuvaa.

Positiivinenkin stressi kuormittaa elimistöä 6:13

Lähde: Qz.com

Lue myös:

    Uusimmat