Alkavan liigakauden superhankinta yllätti Petteri Sihvosen täysin: "Piti hieraista ihan silmiä – liian hyvä pelaaja SM-liigaan"

9:47
Teemu Niikko ja Petteri Sihvonen summasivat SM-liigakauden ennakkoasetelmat Liigaviikko-ohjelmassa

Pelicansin Ryan Lasch on kiistatta yksi alkavan SM-liigakauden kirkkaimpia tähtiä. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen pitää Laschia jopa liian hyvänä pelaajana SM-liigaan.

Pelicans jysäytti viime viikolla todellisen siirtopommin, kun se solmi ottelukohtaisen sopimuksen jenkkitaituri Ryan Laschin kanssa. Lasch pukee toistaiseksi turkoosin Pelicans-paidan yllensä, mutta tähtää silti vielä ulkomaisiin kiekkokaukaloihin.

Sihvonen yllättyi täysin Ruotsissa hurjaa jälkeä takoneen Laschin sopimuksesta.

– Harvoin minun pitää ihan hieraista silmiä. Mitä ihmettä? Lasch ja Pelicansiin, mistä suunnasta on tullut vähän heikompia uutisia viime aikoina. Sitä voi tervehtiä suurella ilolla, Sihvonen kuvailee Liigaviikko-ohjelmassa.

Lasch pelasi Pelicansin riveissä kaudella 2011-12. Tuolloin hän voitti runkosarjan pistepörssin komeasti nimiinsä iskemällä 59 ottelussa 62 tehopistettä. Pelicans nappasi tuolta kaudelta SM-hopeaa, mikä on varmasti jäänyt lämpimänä muistona Laschin mieleen.

– Tulkitsen niin, että pelaajalla on tunnemuisti. Hänellä on hyviä kokemuksia Lahdesta. Tuskin on rahan perässä tullut Lahteen. Todella hyvä liigalle ja apu tähän alkuun Pelicansille, Sihvonen summaa.

Viime vuosina Lasch on tehnyt hurjaa jälkeä Ruotsin kiekkokaukaloissa. Lasch on voittanut SHL:n pistepörssin kahdesti. Lisäksi Lasch on voittanut Frölundan riveissä kaksi SHL:n mestaruutta ja kolme CHL-mestaruutta. Lukemat kertovat karua kieltä siitä, että Lasch on jo vuosia ollut yksi Euroopan kiekkokaukaloiden suurimmista tähdistä.

– Huikeita tuloksia Ruotsissa. Kyllähän hän on lähes ylivertainen pelaaja. Voisi sanoa, että liian hyvä pelaaja tähän (SM-liigaan), Sihvonen kehuu Laschia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja