Pelicans-luotsi Ville Niemisen valmennustavoitteet Pohjois-Amerikassa, NHL-ura jätti asioita hampaankoloon – "Se oli vähän pettymys"

Pelicans-luotsi Ville Nieminen valmistautuu parhaillaan uransa toiseen SM-liigakauteen päävalmentajana. Valmennusuransa alkutaipaleella olevan Niemisen haaveet ovat NHL:ssä.

Niemisen debyyttikausi SM-liigassa sujui hienosti. Pelicans selvitti tiensä komeasti runkosarjan kolmanneksi, mutta pudotuspeleissä tie tyssäsi puolivälierissä. Vasta valmennusuransa alkuvaiheessa oleva Nieminen toivoo palaavansa joskus NHL:ään valmentaja, sillä pelaajana ura Pohjois-Amerikassa omien sanojen mukaan pettymykseksi.

– Se on tavoitteenani. Haluan nähdä elämää, haluan nähdä kiekkoelämää. Olen kaivannut sitä, koska lähdin ennen kuin näin, millaista se todellisuudessa on. Koska loppujen lopuksi NHL-urani oli vähän pettymys, mutta samaan aikaan erittäin värikäs ja mielenkiintoinen, Nieminen kommentoi The Athleticin haastattelussa.

Tie NHL:ään voi avautua myös muualta Pohjois-Amerikasta, eikä Nieminen poissulje vaihtoehtoa toimia päävalmentajan esimerkiksi AHL:ssä.

– Olen avoin. NHL on tavoitteeni, mutta seuraava askel olisi joko AHL tai OHL, Nieminen toteaa.

Eurooppalaiset päävalmentajat ovat NHL-kaukaloissa poissaolollaan. Nieminen uskoo, että hyppäys Euroopasta NHL:ään olisi helpompi, jos valmentaja asuisi jo valmiiksi Pohjois-Amerikassa, mutta yksi pääsyistä löytyy muualta.

– Sinun elämäsi täytyy olla Pohjois-Amerikassa, sitten siitä tulee helpompaa. Varsinkin kieli sujuu helpommin, kun asut siellä. Se voi olla myös yksi ongelmista.

– Yksi suurimmista syistä on, että Suomessa valmennussopimukset ensi kaudelle tehdään jo viimeistään marraskuun lopulla. Sinun tulevaisuutesi olisi epävarma, jos odottaisit Pohjois-Amerikan töitä vapautuvaksi. Kaikki hyvät suomalaiset valmentajat saavat tarjoukset marraskuussa ja silloin täytyy jo päättää, Nieminen selventää.

Lähde: The Athletic

Lue myös:

    Uusimmat