Rasmus Ristolainen kertoi oman versionsa kuristustarinasta NHL-järkäleen omassa lähetyksessä – "En tiedä miksi tein sen"

Rasmus Ristolainen kertoi entisen joukkuekaverinsa John Scottin podcastissa omat muistonsa muutaman vuoden takaisesta kuristusepisodista.

Scott muisteli viime viikolla sitä, miten hän kuristi kaudella 2013-14 tulokkaana seurassa pelanneen Ristolaisen tajuttomaksi. Kaikki alkoi siitä, kun Ristolainen päätti harjoitusten jälkeen iskeä alasuojuksensa 203-senttisen Scottin kasvoille.

– Muistan sen todella hyvin, Ristolainen sanoi Scottin haastattelemana tämän Dropping The Gloves -podcastissa.

Kaunaa kaksikon välille ei ole jäänyt, päinvastoin, molemmat nauroivat lähes kuuden vuoden takaisille tapahtumille. Tuolloin ei paljon naurattanut, tappelijana tunnettu Scott pelkäsi, että jos hän jää kiinni seuran ykköskierroksen varauksen kuristamisesta, hän lentää joukkueesta ulos.

– En tiedä miksi tein sen. Se vain tuli mieleeni. Olin muistaakseni tulossa vessasta ja sinä jotenkin seisoit tielläni ja ajattelin, että teen jotain hauskaa. En yleensäkään mieti liikaa, teen vain mitä mieleen tulee, Ristolainen muistelee tilannetta.

Ristolainen juoksi nauraen pakoon, mutta Scott yhytti hänet mailahuoneessa. Ristolaisen mukaan Scott sanoi opettavansa suomalaiselle kuristusotteen, mutta oppitunti menikin vähän reisille.

– Aloit kuristaa ja sanoit, että taputa, kun menee liian pitkälle. En ehtinyt edes taputtaa, Ristolainen nauraa.

Ristolainen lysähti löysäksi Scottin syliin, mutta virkosi pian.

"En välitä huhuista"

Kaksikko puhuu myös vakavammista aiheista. Ristolainen on jauhanut NHL:ää jo kuusi kautta ja yli 400 peliä, mutta pudotuspelejä hän ei ole päässyt vieläkään kokemaan. Hänen seuransa Buffalo Sabresin elo on ollut vuodesta toiseen rämpimistä. Valmentajat ja seurapomot ovat vaihtuneet, eikä hommaa ole saatu rauhoittumaan.

Ensi kaudella joukkueella on uusi valmentaja, sveitsiläinen Ralph Krüger, joka valmensi vuosia Sveitsin maajoukkuetta. Hänellä on kokemusta myös NHL:stä, hän oli Edmonton Oilersissa kaksi kautta apuvalmentajana ja yhden kauden päävastuussa.

– Hän soitti minulle pari viikkoa sitten. Meillä on ollut joka vuosi uusi valmentaja ja kaikki tuntuvat mukavilta, niin hänkin. Hän vaikuttaa hyvältä valmentajalta ja hänellä on paljon kokemusta eri liigoista ja eri kansallisuuksista. Meillä on nuori joukkue, joten tarvitsemme kokemusta.

Ristolainen myöntää, että edelliset vuodet ovat olleet raskaita, kun joukkue ei pärjää. Scott nostaa esiin myös sen, että vaikka Ristolainen on seuran puolustuksen tukipilari, joka taistelee kentällä lähes puoli tuntia joka pelissä, hän on silti jatkuvasti siirtohuhuissa. Scott kokee, ettei se voi olla helppoa.

– En voisi vähempää välittää niistä. Antaa ihmisten puhua, kaikilla on oma mielipiteensä. Olen kuullut huhuista tänä kesänä, mutta saa nähdä mitä tapahtuu. Eivät ne puheet haittaa minua lainkaan, Ristolainen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat