Leijonien kultasankari Sakari Manninen kiinnostaa NHL:ssä – agentti paljastaa herkullisen tilanteen: "Sen voi jo nyt sanoa"

0:29
Sakari Manninen käynnisti juhlat MM-finaalin jatkoajalla – elä mestaruuden ratkaisseet hetket uudelleen!

Leijonien Sakari Mannisen seuraavan kauden osoite on ollut yksi kuumimpia kiekkopuheenaiheita MM-kisojen jälkeen. Agentin mukaan sentteri kiinnostaa NHL:ssä, ja Euroopasta halukkaita ottajia riittää jonoksi asti.

Viimeiset kolme kautta Salavat Julajev Ufassa pelannut Sakari Manninen on juuri nyt makeassa paikassa uransa jatkon kannalta. Rahakas pesti KHL:ssä päättyi keväällä Venäjän hyökättyä Ukrainaan, mutta mahtavat otteet maajoukkueessa ovat avanneet ovet länteen.

Yksi Leijonien MM-kultajuhlien jälkeisistä kuumimmista kysymyksistä onkin, kuinka pitkälle länteen 30-vuotias Manninen voi vielä urallaan yltääkään. Aina valtameren taakse?

– Näen Sakarin hyvänä NHL-pelaajana. Onhan hän näyttänyt NHL-pelaajia vastaan, kuinka hän pelaa. Kyllä hän siellä liigassa pärjäisi, Mannisen agentti Arif Hairedin arvioi MTV Urheilulle.

Hairedinin mukaan Mannista kohtaan on kiinnostusta Pohjois-Amerikassa ja neuvotteluja sopimuksesta on jo käyty. Yhteyttä ottaneiden NHL-seurojen lukumäärää hän ei tässä kohtaa halua paljastaa.

– Siellä käydään keskusteluja Sakarin ensi kaudesta, Hairedin tyytyy kertomaan.

NHL-mahdollisuus kolme vuotta sitten

Hairedin oli Mannisen agentti myös kolme vuotta sitten keväällä 2019, kun pelaajaa oltiin viemässä edellisen kerran NHL-kaukaloihin. Tuolloin Jokereissa pelannut Manninen oli 27-vuotias, ja olisi joutunut aloittamaan rapakon takana NHL-standardien mukaisella, yksivuotisella tulokassopimuksella.

Kun samaan aikaan KHL-jätti Ufa löi pöytään kovan rahan tarjouksen, jollaista Pohjois-Amerikasta ei olisi voinut saada, Manninen siirtyi Jokereista itään.

– Nyt ollaan eri tilanteessa. Ikää on kertynyt sen verran, että hän on vapaa tekemään sopimuksen minkä tahansa NHL-seuran kanssa, ja ne ehdotkin ovat vapaammat, Hairedin sanoo.

Manninen oli yksi Leijonien sankareista myös kevään 2019 MM-kultajoukkueessa.

– Pohjois-Amerikasta oli paljon yhteydenottoja, ja Sakari päätyi siihen ratkaisuun vuonna 2019. Katsotaan, minkä ratkaisun hän tekee nyt vuonna 2022. Hyvässä seurassa hän tulee ensi kaudella pelaamaan. Sen voi jo nyt sanoa.

Pelaajana hitaasti kukkaan puhjenneella Mannisella ei ole NHL-varausta.

Yksisuuntainen sopimus ja hyvä paikka

1:49
C Moren asiantuntijat Karri Kivi ja Olli Jokinen näkevät Sakari Mannisessa NHL-potentiaalia.

Sunnuntaina Kanadaa vastaan pelatun MM-finaalin voittomaalin jatkoajalla iskenyt Manninen on taitojensa puolesta varmasti NHL-tason tekijä, mutta siirtymistä voivat hankaloittaa hänen ikänsä ja pieni kokonsa. Keskushyökkääjänä pelaavalla haukiputaalaisella on pituutta lähteistä riippuen 170 tai 172 senttiä.

Oman kierteensä neuvotteluihin antavat pelaajan leirin omat vaatimukset.

– Meillä on tietysti sellainen lähtökohta, että sen sopimuksen pitää olla yksisuuntainen ja sen pitää olla hyvä paikka, jossa pääsee pelaamaan, Hairedin paaluttaa.

Hairedinin mukaan Mannisella ei ole mikään kiire lukita suunnitelmiaan ensi kaudesta. Selvää on, että NHL-kortti aiotaan nyt katsoa kunnolla ja hartaasti.

– Pidän sitä mahdollisena. Sakari on sen verran hyvä pelaaja, näen NHL:n ihan realistisena vaihtoehtona.

– Euroopan puolelta seuroja on melkein jonossa. Siltä puolelta ollaan hyvässä asemassa, Hairedin paljastaa.

Hairedinin on tarkoitus keskustella Mannisen kanssa ensi kaudesta tarkemmin tällä viikolla, kun MM-kultajuhlat ovat ohitse.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja