NHL-tähti Miro Heiskanen avoin SM-liigassa pelaamiselle – vaatisi kuitenkin isoa käännettä

Jääkiekkoliiga NHL:ssä syksyllä loistanut Miro Heiskanen ei laske pois SM-liigassa pelaamista. Heiskasen mukaan tämä vaatisi kuitenkin sitä, että NHL ei alkaisi nykyisen aikataulun mukaan.

Heiskanen ja muut NHL-pelaajat odottelevat tällä hetkellä uutisia rapakon takaa. NHL on nojannut siihen, että uusi kausi voisi alkaa vuodenvaihteessa.

Tätä varten NHL:n pitäisi kertoa pian uutisia. NHL:n ja pelaajayhdistyksen NHLPA:n sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan kauden aloituspäivämäärästä pitää kertoa kuukausi ennen harjoitusleirien alkua.

Nykyisen suunnitelman mukaan harjoitusleirien pitäisi käynnistyä joulukuun puolessa välissä.

Mutta mikäli suunnitelmat eivät toteudu, Starsin suomalaispuolustaja Heiskanen saattaa pohtia Suomessa pelaamista.

– Pitää katsoa, että miten paljon NHL-kauden alku venyy. Jos se venyy paljon, niin onhan tuo mahdollisuus siinä mielessä, että pääsisi pelaamaan, Heiskanen sanoo Tulosruudun Viikon vieraana.

21-vuotias Heiskanen nakutti NHL:n alkusyksyn pudotuspeleissä 27 otteluun tehot 6+20=26. Heiskasen joukkue Stars eteni aina Stanley Cup -finaaleihin saakka.

Mikäli Heiskanen nähtäisiin Suomessa, olisi hänen seuransa lähes varmuudella HIFK.

– Aivan varmasti, jos he ottavat vastaan ja jos heillä on tarvetta, seurassa viimeiset juniorivuodet ja SM-liigataipaleen aloittanut Heiskanen sanoo.

Pääkuvan videolla Miro Heiskasen haastattelu kokonaisuudessaan. Hän puhuu siinä muun muassa esikuvistaan, oman ja Starsin hyvän kauden taustoista ja siitä, millainen persoona hän on siviilissä. 

Lue myös:

    Uusimmat