NHL:n suomalaistulokas nautti suunnattomasti debyyttikaudestaan – kommentoi mystisesti mahdollisia MM-kisoja

NHL-joukkue Calgary Flamesin riveissä debyyttinsä tällä kaudella tehnyt suomalaispuolustaja Juuso Välimäki nautti uransa ensimmäisestä NHL-kaudesta.

Välimäen kausi Pohjois-Amerikassa päättyi pudotuspeleissä, kun Colorado Avalanche lähetti Calgaryn kesälomille otteluvoitoin 4-1. 20-vuotias suomalaispuolustaja pääsi maistamaan pudotuspelitunnelmaa jo heti avauskaudellaan.

– Se oli todella jännittävää. Otteluiden tunnelmat olivat uskomattomia, varsinkin täällä kotiyleisön edessä. Se oli ehkä yksi parhaimmista tunteista. Minä elän tuollaisia hetkiä varten. Rakastan, kun musiikki on kovalla, kannattajat ovat äänekkäitä ja panokset ovat korkealla, Välimäki hehkuttaa pudotuspelejä Calgaryn haastattelussa.

Välimäki aloitti kautensa NHL:ssä, mutta joutui alkukauden jälkeen sivuun loukkaantumisen vuoksi. Päästyään jälleen pelikuntoon Välimäki haki peliaikaa AHL:stä, mutta pääsi jälleen NHL:ään pudotuspeleissä. Kaiken kaikkiaan debyyttikausi oli Välimäelle antoisa ja opettava, mutta nälkää jäi runsaasti tuleville vuosille.

– En tiedä, voiko minulla olla enää enemmän motivaatiota. Kun häviät liian aikaisin, etkä täytä tavoitteitasi, se on pettymys. Kun olet surullinen tai vihainen jostain, sinun täytyy suhtautua siihen oikealla tavalla ja paiskia hommia. Meidän on kuitenkin tärkeää muistaa myös hyvät asiat. Kaikki näkivät, kuinka hyviä voimme olla, Välimäki pohtii omia ja joukkueensa esityksiä.

NHL:stä putoamisen myötä 20-vuotias Välimäki vapautui myös Leijonien käytettäväksi. Nuori puolustaja ei vielä kuitenkaan osaa sanoa, jatkuuko kausi vielä Leijonissa.

– Katsotaan. Minulla on pari asiaa, joita minun täytyy miettiä juuri nyt, joten saa nähdä.

Lue myös:

    Uusimmat