Mainos

Pelastusarmeija kerää yhä rahaa leipäjonoihin

Pelastusarmeija aloittaa huomenna jokavuotisen kevätkeräyksensä. Se toteutetaan ovelta ovelle, ja tavoite on tänäkin vuonna noin puoli miljoonaa markkaa. Tarkoituksena on hankkia taloudellista tukea mm. ilmaisen ruuan jakeluun eri puolilla Suomea.

Leipää Pelastusarmeija on jakanut jo yli 30 vuotta, mutta laman myötä siitä tuli enemmän julkista toimintaa, kertoo avustustoimiston päällikkö majuri Raili Nurminen.

Leivänjakelujono on pysynyt ainakin Helsingissä samansuuruisena koko viiden vuoden ajan. Kallion kirkkoa vastapäätä olevan Castreninkatu 24:n leipäjonossa käy 500-600 ihmistä päivässä. Eniten väkeä on maanantaisin sekä perjantaisin ja lauantaisin.
-Usein käy niin, että kaikki leipä on jaettu jo kahden aikaan iltapäivällä ja joudumme panemaan leipäjakelun kiinni, Nurminen sanoo.

Kun lama alkoi, jakajat ja jonottavat ihmiset ajattelivat, että tämä on ohimenevää.
-Nyt kun on huomattu, ettei se menekään ohitse, ihmisten henkinenkin hätä on kasvanut sen myötä, Nurminen pohtii. Työhaluja jonossa olevilla työttömillä ja iäkkäämmillä ihmisillä kyllä on. Jos työtä ei saa, se masentaa.
-Monet kertovat, että työtä hakiessa ei pääse edes keskusteluun, jos on yli nelikymppinen, Nurminen kertoo.

Ryynit ja sokerit

Viisi vuotta sitten laajennettiin toimintaa niin, että Pelastusarmeija alkoi ostaa myös sellaisia perusruokatarvikkeita kuten margariinit, ryynit, säilykkeet ja sokerit, joiden saamiseksi asiakkaat varaavat etukäteen ajan. Päivittäin käy tällaisia ihmisiä suurinpiirtein sata Helsingissä.

Leipää ja peruselintarvikkeita Pelastusarmeija jakaa Helsingin lisäksi myös muissa suurimmissa kaupungeissa kuten mm. Turussa ja Tampereella.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.