Pekkarinen: Stora Enson jatkettava Kemijärvellä

Kauppa- ja teollisuusministerin mukaan Stora Ensolla on moraalinen velvollisuus kemijärveläisiä kohtaan. Valtio ei kuitenkaan Pekkarisen mukaan voi suoraan puuttua yhtiön toimintaan.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mielestä Stora Ensolla on moraalinen velvollisuus jatkaa puunjalostusta jossain muodossa Kemijärvellä. Hän korosti tätä kahteen kertaan keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksessa Turussa pitämässään lyhyessä puheessa.

Pekkarinen muistutti, että valtio ei voi osallistua itse yhtiön päätöksentekoon. Valtiovalta sen sijaan voi parantaa yhtiöiden toimintaedellytyksiä.

Valtionyhtiöiden omistajaohjaukseen Pekkarinen ei halunnut mitenkään puuttua, sillä se kuuluu puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) vastuulle.

Pekkarisen puheenvuoro oli vastaus lappilaisen kokousedustajan Mauno Kerkelän kiivaaseen puheenvuoroon. Hänen mielestään maalaisliiton perilliset ovat hallituksessa romuttamassa liiton perinteet. Tällä hän viittasi siihen, että Kemijärvelle saatiin puunjalostusteollisuutta maalaisliittolaisten voimin.

Kerkelän mielestä Lapissa on alakulo keskustaa kohtaan. Hän myös ennusti, että ensi syksyn kunnallisvaaleissa keskustalle tulee rökäletappio.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat