Mainos

Pekkarinen: Euron alamäen vähättely käy kalliiksi

Mauri Pekkarisen mielestä romahtaneesta yhteisvaluutasta on tulossa Suomen taloudelle vielä kova haaste.

Pekkarinen, Mauri

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen ihmetteli tänään Äänekoskella sitä, kuinka Suomessa suhtaudutaan välinpitämättömästi siihen, että euro on menettänyt kurssistaan neljänneksen.

Pekkarinen muistutti, että vaikka talouden ongelmat ovatkin nyt aivan toiset kuin 1980-luvun lopussa, on näköpiirissä olevien ongelmien vähättely samaa maata kuin runsas vuosikymmen sitten. 1980-luvun lopulla kansantalouden velkaantuminen muulle maailmalle synnytti Pekkarisen näkemyksen mukaan keinotekoisia kulutusmahdollisuuksia, joiden sulaminen pois aiheutti pahaa jälkeä.

-Suuri kysymys mielestäni kuuluukin, miten Suomen talouden rakenteet ovat varautuneet heikon euron vahvistamiseen. Miten heikon euron tuottamien "ylimääräisten" kulutusmahdollisuuksien väheneminen vaikuttaa yhteiskunnassa? Kaikki merkit osoittavat, että lasku tästäkin on menossa tahoille, jotka eivät koskaan ole päässeet nauttimaan viime vuosien uusista kulutusjuhlista, hän päätteli.

Pekkarinen vaati, että Suomessa on saatava aikaan kunnon keskustelu heikon euron talous- ja yhteiskuntapoliittisista seurauksista. Hänen mielestään pääministeri Paavo Lipposen vakuuttelut, että aihetta huoleen ei ole, eivät vakuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.