Pekka Virta heittää Lukon alkukaudesta täkyn medialle – "Voi katsoa esimerkiksi, mikä oli koti- ja vieraspelien suhde"

Lukon Pekka Virta: Pelasimme ajoittain todella hyvin jo kauden alussa 12:19
Pekka Virta avaa syitä Lukon kurssin kääntymiseen.

Rauman Lukon kausi jääkiekon SM-liigassa ei alkanut suloisimpien sointujen alla. Ensimmäisistä neljästä pelistä tuli takkiin, ja sen jälkeenkin raumalaisorkesterilla oli yskimistä. Suurimmillaan joukkue kärsi viisi tappiota putkeen ja majaili sarjan häntäpäässä, mutta nyt Lukko on voittanut kuusi ottelua peräjälkeen ja noussut komeasti jo kuudenneksi.

Alkukauden tappioihin syitä kysyttäessä Lukon päävalmentaja Pekka Virta heittää täkyn medialle.

– Niitä (syitä) on niin monta, ja taas ei tässä ole mitään järkeä alkaa sormella osoittelemaan ja ruveta selittelemään jotain peliaikatauluja, Virta sanaili MTV Urheilulle ennen eilistä HPK-vierasottelua.

– Meillä on tietenkin ammattinsa osaavat jääkiekkojournalistit ja erilaiset tv-mediat. Näitä voi varmasti käydä läpi ja katsoa esimerkiksi, mikä oli koti- ja vieraspelien suhde vielä kaksi–kolme viikkoa sitten. Yhtenä esimerkkinä, Virta jatkoi.

Virran mukaan Lukko on ollut kunnossa koko ajan. 

– Minun mielestäni pelasimme ajoittain todella hyvää jääkiekkoa jo kauden alussa. Mutta on muutamia asioita, joiden myötä pystyimme pelejä aika helpostikin häviämään. Ei vähiten se, että meillä on paljon jäähyjä eikä ole vielä ihan kärkiylivoimaa tässä sarjassa. Meidän maalivahtipelimme ei ollut sillä tasolla, mitä se on tällä hetkellä. Näitähän voidaan täältä etsiä.

– Ja mitä sanoin peliohjelmaan: koko ajan olimme tietoisia siitä, että meidän pelimme totta kai paranee, koska on uusi porukka ja se oppii tuntemaan toisensa. Jos ajatellaan meidän ulkkareitamme, ensimmäisellä kierroksella joka halli on outo paikka. Nyt ei ole enää outoja paikkoja ja tulos vain paranee. Nuoretkin uskovat enemmän itseensä.

Toista kauttaan Lukossa luotsaava Virta nosti esiin, että raumalaiset ovat voittaneet neljä edellistä kotiotteluaan.

– Siinä tuli ihan hyvä pätkä meille – kävimme kerran vieraissa ja neljä kertaa kotona. Sillä on aika iso merkitys. Meillä oli huonoimmillaan suhde (vieras- ja kotipeleissä) 14–9 ja 15–10. Ensimmäisistä seitsemästä pelistä oli viisi vieraissa. Vähän vaikeampaa on esimerkiksi voittaa KalPa Niiralan montussa kuin Raumalla, Lukkoa ennen KalPaa luotsannut Virta totesi. 

Virta muistutti samalla, että jos peli ei kulje, voittoja ei napsu kotonakaan.

– Tuli kuitenkin hyvä vaihe tähän samaan syssyyn ja oli myös hyvää tuuria. Oli aika vähän loukkaantumisia – aina tarvitaan onnea, jos ja kun voittoputkia saadaan aikaiseksi. Niin myös epäonnea, kun tulee tappioputkia.

– Tämä on tällaista putkiurheilua nykyään vähän, kun ei tasapelejä tunneta. Tuloksen taakse pitää pystyä katsomaan molemmissa hetkissä. Yhtä huolissaan tässä valmentajat ovat, ollaan sitten voittoputkessa tai tappioputkessa.

Virta kokee, että päivittäin on kiva mennä hallille. Virta kehuu joukkuetta vahvasta työmoraalista ja hyvästä hengestä, mikä on hänen mukaansa auttanut Lukon rauhallisessa ilmapiirissä kääntämään kelkkaa.

– Missään kohtaa arki ei rakoillut eikä meillä ollut minkäänlaista draamaa joukkueen sisällä. Tietenkin muutama haki siinä paikkaansa ja muutamia muutoksia piti tehdä, mutta tuo arjen työ ja valtava pyrkimys kaikilla saman hyvän eteen yhteisesti on iso arvo tällä hetkellä tuossa joukkueessa, Virta summaili. 

Miten Virta kommentoi Lukon nuorten pelaajien onnistumisia? Entä miten tärkeää Kalle Sahlstedtin seurahistorian ensimmäiseksi urheilujohtajaksi on ollut? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Alla olevalla videolla Sahlstedtin mietteitä.

Lukon urheilujohtaja Sahlstedt: En usko pikavoittoihin 5:57

Lue myös:

    Uusimmat