SM-liigaseura Ilves ajautui kriisin partaalle – Petri Kontiolalta räväkkä toteamus tuskan keskellä: "Niin v***sti!"

3:26
Videolla maalikooste ottelusta Pelicans-Ilves.

Jääkiekon SM-liigassa Tampereen Ilves teki kovia panostuksia tämän kauden joukkueeseensa, kun se hankki riveihinsä muun muassa viime kauden pistepörssivoittajan Petri Kontiolan. Nyt Ilves ui syvissä vesissä. Neljä tappiota putkeen, viisi tappiota viimeisistä kuudesta pelistä. Tuska näkyy sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Tuorein tappio tuli keskiviikon kierroksella, kun Pelicans oli Lahdessa parempi lukemin 2–1. Ilveksen kannalta tappiossa oli erittäin kitkerä maku. Vierasjoukkue kun vei kamppailun päätöserää mielin määrin. Silti kotijoukkue naulasi ratkaisun.

Pelicansin Otto Kivenmäki paukautti kiekon pienestä kulmasta sisään. Se oli Pelicansin kolmannen erän ainut tekopaikka. Jos sitä edes kunnon tekopaikaksi pystyi laskemaan.

– Tuo oli vähän niin kuin menneiden viikkojen kuvaus. Viidellä viittä vastaan pyörittiin enemmän vastustajan päädyssä, mutta sitten… Kyllähän koppi oli aika hiljainen. Tunnelma oli vähän hölmistynyt, että miten tässä kävi taas näin, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä sanoi MTV Urheilulle.

Ilveksen tähtihyökkääjä Petri Kontiola ei kierrellyt. Hän jakaa saman havainnon, minkä pystyy tulkitsemaan joukkueen otteista.

Tuska on läsnä.

– Meillä on nuori porukka, jolta puuttuu nyt itseluottamusta. Henkistä lukkoa on päällä. Tuska näkyy monien pelaajien ilmeistä. En tiedä, että ovatko odotukset vähän liian korkealla omasta hommasta. Meidän pitää yksinkertaistaa ja ruveta tekemään töitä. Muuten meillä ei ole mitään palaa, Kontiola vaatii.

Kontiolan mukaan Ilves nappasi jopa ”hieman tuurilla” pisteitä alkukaudesta, vaikka peli ei täysin tukenut tuloksia. Pahimmillaan Ilveksen peli on pahasti solmussa. Avauspelaaminen tökkii, rintamahyökkäykset loistavat poissaolollaan. Lopputuloksena on se, että Ilves ei saa hyökkäyspeliä liikkeelle.

– Vähän on vaikeaa tällä hetkellä, Kontiola myöntää.

– Yhteinen sävel ei ole löytynyt. Se on ihan kylmä fakta, pitkän linjan tähtihyökkääjä Kontiola jatkaa.

Keinot parempaan

Kontiola ei säästele sanoissaan, kun hän pui Ilveksen tilaa.

– Pelaamme vähän niin kuin juniorijoukkue välillä. Mennään vain pää kolmantena jalkana menemään, eikä ole järkeä mukana. Esimerkiksi johtoaseman puolustaminen on ollut hakusessa. Mutta eihän noita asioita saa muuten kuntoon kuin kokemusten kautta.

– Tämmöiset tappiot ovat henkisesti kovia paikkoja. Pitää kuitenkin muistaa, että tämä on vain jääkiekkoa. Onhan tämä iso ja tärkeä asia meille. Meillä on paljon tukea takana. Haluamme nopeasti muuttaa kurssin oikeaksi.

Kontiola nostaa myös omaa kättään ylös. Hän tietää, mitä häneltä vaaditaan orastavan kriisin keskellä.

– Maaleja niin vitusti, Kontiola murjaisee.

– Kova yritys on päällä, mutta kyllä mullakin sitä tuskaa on omassa tekemisessä. Ei parane muita syyttää. Pitää katsoa peiliin, Kontiola miettii.

Ilveksen päävalmentajan Jouko Myrrän mukaan tupsukorvat ovat yrittäneet viedä peliä uomiin.

– On täsmävalmennettu peliä, autettu yksittäisiä pelaajia videoiden ja juttelun kautta. On myös pumpattu sitä, että vaikka hävisimme viime viikolla kaksi peliä, niin eivät ne olleet missään nimessä mitään kauden huonoimpia esityksiä.

– On yritetty luoda uskoa omaan tekemiseen. Meillä on edelleen vahva joukkue ja hyvä henki sen sisällä. Totta kai, niin kuin elämässä ja urheilussa ylipäätänsä, kun tulee vastoinkäymisiä, niin silloin käydään henkien taistoa. Meidän pitää löytää työntekoon rentoutta. Ja kyllähän joukkue kaipaa maaleja ja onnistumisia oikeisiin paikkoihin, Myrrä pohtii.

Haaste on kova, sillä kovin panostuksin kauteen lähtenyt Ilves tipahti jo kymmenen sakin ulkopuolelle.

– Tappiot vetävät mieltä matalaksi. Ihmisiä me kaikki tässä olemme, Myrrä myöntää.

Ja mikä pahinta, Ilves sai vaikean jakson keskelle lisää huonoja uutisia, kun sen tähtimaalivahti Marek Langhamer joutui jättämään keskiviikon Pelicans-ottelun kesken.

– Kun ammattimies tulee itse pois, niin kyllä hän tietää, ettei hän ole pelikykyinen. Todella harmi homma. Marek on ollut meille isoja pelaaja niin pukukopissa kuin ennen kaikkea jäällä, Myrrä miettii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja