Pekka Poudalta vuoristoratamainen kuukausiennuste – helmikuussa ihmeellinen käänne: "Jännä nähdä, alkaako kevät"

7:45
Pekka Poudan sääkartat näyttävät vuoristoradan: Tällainen on tuore kuukausiennuste.

Meteorologi Pekka Poudan kuukausiennuste näyttää "aika vuoristoradalta".

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja mtv.fi.

– Ylemmän ilmakehän lämpötila höylää ihan hirveästi. Välillä puhaltaa pohjoisesta, välillä Föhn-annos Norjan vuoriston ylös, taas pohjoisesta ja taas annos Föhniä, Pouta kertoo.

Jalankulkijat ovat viime päivinä esimerkiksi Etelä-Suomessa saaneet olla varovaisia askelmerkkiensä suhteen. Helpotusta ei ole aivan heti luvassa.

– Kyllä tämä jatkuu pitkään. Pahinta jalankulkijoille on, kun lämpötila kohoaa plussan puolelle ja jään pinnalle tulee vesikerros.

– Samalla hiekoitusjyvät uppoavat niin, ettei niistä ole edes apua, Pouta sanoo.

"Jännä nähdä, alkaako kevät helmikuussa"

Kuukausiennusteessa on yksi yleistrendi, joskaan sen vaikutusta vaatekaapin sisältöön ei kannata yliarvioida, Pouta muistuttaa.

– On keskimääräistä lämpöisempää. Kyse on kuitenkin keskitalvesta eli ei tässä heitetä toppatakkia pois ja vedetä ilman pipoa auringonpaisteessa, Pouta ohjeistaa.

Helmikuussa tapahtuu Poudan mukaan käänne, jota hän kuvailee "ihmeelliseksi".

– Korkeapaineen alue seilaa Keski-Euroopan seutuvilla. Tuulet puhaltavat lounaan kantilta. Se tarkoittaa lauhempaa ja harmaampaa säätä, Pouta toteaa.

Kuukausiennusteen neljäs viikko on yleensä hyvin huonosti ennustettavissa, mutta nyt sieltä tihkuu normaalia enemmän tietoa, Pouta sanoo.

– Harvoin on näin voimakasta signaalia lämpötiloissa, mitä nyt kuukausiennusteen neljännelle viikolle. Yleensä neljänsiin viikkoihin ei ole luottamista. Jännä nähdä, alkaako kevät helmikuussa, Pouta aprikoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja