Pekka Haavisto lähetyksessä: Kardinaalilla yllättävä avunpyyntö

Studio55.fi-lähetyksen vieraana ollut kansanedustaja Pekka Haavisto kertoi lähetyksessä tapaamisesta Vatikaanin kardinaalin kanssa.

Studio55.fi-ohjelmassa vieraillut kansanedustaja Pekka Haavisto kertoo tavanneensa Vatikaanin kardinaali Peter Turksonin.Vatikaanissa valmistaudutaan uuden paavin valintaan, ja kardinaali Turkson on yksi mahdollisista ehdokkaista.

– Tunnen kardinaali Turksonin, joka on ghanalainen, mustaihoinen kardinaali. Hän johtaa paavin rauhan ja oikeuden neuvostoa. Istuin Vatikaanissa hänen vieraanaan ja puhuimme Nigerian muslimien ja kristittyjen konflikteista ja muusta. Sitten hän sanoi yllättävän lauseen: Vatikaani tarvitsee apua.

Haavisto kertoo pohtineensa, millaista apua Vatikaani voisi tarvita, kunnes sai ajatuksia herättävän vastauksen.

– Turkson kertoi katolisten pappien pidätyksistä ja siitä, että esimerkiksi Vietnamissa istuu vankilassa katolisia kirkonmiehiä. Hän sanoi, ettei ole uutinen maailmalla, jos Vatikaani sanoo, että papit pitää vapauttaa. Mutta se olisi uutinen, jos Suomi ja muut pohjoismaat tekisivät enemmän uskonnonvapauden eteen. Tämä oli aika vaikuttava kohtaaminen, Haavisto muisteli.

Klikkaa kuvaa ja katso Pekka Haaviston haastattelu: mitkä kohtaamiset vaalikampanjan ajalta jäivät mieleen?

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja