Mainos

Pekka Haavisto Kataisen lähdöstä: Miksi nyt kitistään?

Muiden puolueiden ministerit saivat tietää kokoomuslaisen pääministerin lähdöstä vain tuntia ennen kuin pääministeri Jyrki Katainen kertoi lähtöpäätöksensä julkisuuteen. Kokoomuslaisille ministereille oli kerrottu päivää aikaisemmin.

Kehitysministeri Pekka Haavisto (vihr) kertoi Radio Novan aamuohjelmassa Enbuske & Linnanahde Crew'ssa, että pääministerin lähtö oli yllätys.

– Pääministerinä voi lähteä vain kahdella tavalla, joko vaalit hävinneenä tai tällä tavalla voimansa tunnossa. Tämä oli Kataisen valinta. Kyllähän se on kuluttavaa duunia olla kymmenen vuotta puolueen puheenjohtajana, Haavisto totesi.

Haavisto ihmetteli, miksi Kataisen lähdöstä on noussut meteli.

– Ihmiselle täytyy antaa mahdollisuus tehdä valintoja. Aina sanotaan, että naamojen pitää politiikassa vaihtua, ja kun joku vaihtuu, aletaan kitistä, että miksi se nyt lähtee tuolla tavalla, Haavisto sanaili aamun juontajien kanssa.

Haavisto paljasti myös, että hänenkin kahden vuoden takaista presidentinvaalikamppailuaan kuvattiin moneen otteeseen, mutta hän ei tiedä, onko siitä tulossa ohjelma. Haavisto ei ole nähnyt Sauli Niinistön kampanjasta tehtyä kohuttua dokumenttia Presidentintekijät.

– En ole nähnyt, koska siirryn elämässä yleensä eteenpäin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.