Pekka Haavisto avautuu yllättävästä ystävyydestään Teuvo Hakkaraisen kanssa: "Me ollaan frendejä"

1:35
Pekka Haavisto kuvailee ystävyyttään Teuvo Hakkaraisen kanssa

Pekka Haavisto kertoo Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa millainen ystävyys hänellä on perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen kanssa.

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa juontaja-toimittaja Maria Veitola vierailee kauden viimeisessä jaksossa ulkoministeri Pekka Haaviston veneellä, joka on kansanedustajalle tärkeä. Kaksikko suuntaa yhdessä veneellä saareen, jossa vietetään yksi syksyinen yö. 

Saareen päästyään Veitola ja Haavisto ryhtyvät puuhailemaan ruokaa avotulella. Kaksikko päätyy puhumaan eduskuntatyöstä ja siitä, kuinka paljon eduskunnan työskentelykulttuuri on muuttunut vuosikausien saatossa. 

Haavisto aloitti oman kansanedustajauransa 80-luvun lopussa Vihreiden riveissä. Tuolloin Haaviston mukaan oli tyypillistä, että tiukkojen salipuheenvuorojen jälkeen eduskunnan kahviossa mentiin tekemään selväksi muille, ettei asiassa ole mitään henkilökohtaista. Nykyään meno on toinen, ja kansanedustajat eivät välttämättä halua olla edes tekemisissä toistensa kanssa henkilökohtaisesti.

Nokittelu on Haaviston mukaan koventunut ja hän kertoo kokevansa sitä joskus itsekin. Toisaalta hänellä itsellään on vastapainona erikoisia ystävyyssuhteita, esimerkiksi perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen kanssa. 

– Joo, me ollaan frendejä, Haavisto toteaa Veitolalle. 

Haavisto kertoo, että lähes täysin erilaisista kulmista monia asioita lähestyvät miehet ovat löytäneet keskenään toimivan keskusteluyhteyden. Haavisto uskoo, että Suomikin olisi parempi paikka, mikäli tällaisia suhteita olisi enemmän. 

– Uskon, että silloin ihmisten kyky ymmärtää toisiaan myös paranisi. 

Huolissaan Haavisto kertoo olevansa populismista sekä siitä, että tiettyjä, yksinkertaistettuja kaneetteja laukovat poliitikot saattavat monesti olla yksityishenkilöinä laajakatseisempia. 

– Se yksityinen minä voikin nähdä niitä nyansseja, mutta sitten hän saattaa sanoa, että en pysty tavoittamaan äänestäjiäni, ellen ole tällaisena totuuden torvena. Ja sitten tällainen köyhdyttää politiikan, jos siitä puuttuu se ajattelu.

Veitola vastaa ajatukseen harmittelemalla sitä, että tällainen taktiikka toimii. 

– Masentavaa, että se toimii, tuo on hyvä pointti, Haavisto summaa. 

Yllä olevalla videolla Pekka Haavisto kertoo, miksi Teuvo Hakkarainen soitti hänelle Hondurasista ja miten erikoinen ystävyys sai alkunsa. 

Yökylässä Maria Veitola torstaisin kello 21. Jaksot ilmestyvät viikon ennakkoon mtv-palveluun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja