Mainos

PAU:n Nieminen Postin työkiistasta: "Lakot jatkuvat normaalisti – selvityshenkilöistä huolimatta"

3:02
PAU:n Heidi Nieminen kommentoi suorassa haastattelussa lakkotilannetta: "Postin lakot jatkuvat".

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n Heidi Nieminen kommentoi MTV Uutisille Postin työkiistan tilannetta heti tuoreeltaan ministeri Paateron infon jälkeen.

– Neljän hengen selvitystyöryhmän nimeämisellä ei ole mitään vaikutusta Postin lakkoon tai sen tukilakkoihin. Ne jatkuvat normaalisti, puhelimitse tavoitettu Nieminen sanoo.

Niemisen mukaan selvityshenkilöille ei ole annettu takarajaa.

– Mahdollisimman nopeaan ratkaisuun kaikki tässä tähtäävät.

Heidi Nieminen kommentoi tilannetta myös MTV Uutiset Livessä.

– Niin meidän lakko kuin tukilakotkin jatkuvat ilmoitetusti. Selvitysryhmän tarkoitus on omalta osaltaan auttaa osapuolia löytämään ratkaisu, että lakot saataisiin loppumaan, Nieminen sanoo.

– Olemme sitä mieltä, että asia on ratkaistavissa huomattavankin nopeasti, jos siihen tahtoa löytyy. Epäilemme, että jos lähdemme keskeyttämään työtaistelutoimet, se tarkoittaisi, että Postilta lähtisi paine tätä asiaa meidän kanssamme ratkoa.

Nieminen odottaa, että ratkaisu työkiistaan löytyy nopeasti.

– Ratkaisu on varmasti olemassa. Nimetyt selvityshenkilöt ovat kokeneita työmarkkinaihmisiä, jotka ovat olleet aiemminkin pohtimassa ja selvittämässä isoja asioita. Uskon, että he pystyvät tuomaan tähän lisäarvoa.

– Juuri pakettilajittelijakysymys on se, mihin he ovat omaa panostaan antamassa, Nieminen sanoo.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero kertoi aiemmin eduskunnassa pitämässään infossa, että PAU:n ja Postin pyynnöstä neljä erillistä selvityshenkilöä tulee mukaan työehtosopimusneuvotteluihin.

Selvitystyöryhmän muodostavat Jukka Ahtela, Lauri Ihalainen, Lasse Laatunen ja Ann Selin.

– Näyttää siltä, että Postin työkiista ei ole näillä jonkun aikaa käydyillä selvittelyillä ratkeamassa. PAU ja Posti ovat yhdessä pyytäneet erillisiä selvityshenkilöitä mukaan tueksi neuvotteluihin tilanteen ratkaisemiseksi, Paatero sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja