Mainos

Neljä selvityshenkilöä ratkomaan Postin työkiistaa – ministeri Paatero kommentoi lakkoa: "Postin hallituksella on tukeni"

12:59
Videolla kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron tiedotustilaisuus.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero kertoi, että Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn ja Postin pyynnöstä neljä erillistä selvityshenkilöä tulee mukaan työehtosopimusneuvotteluihin.

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) kommentoi Postin tilannetta toimittajille eduskunnassa.

– Näyttää siltä, että Postin työkiista ei ole näillä jonkun aikaa käydyillä selvittelyillä ratkeamassa. PAU ja Posti ovat yhdessä pyytäneet erillisiä selvityshenkilöitä mukaan tueksi neuvotteluihin tilanteen ratkaisemiseksi, Paatero sanoo.

– Ne henkilöt ovat Jukka Ahtela, Lauri Ihalainen, Lasse Laatunen ja Ann Selin. He aloittavat mahdollisimman nopeasti. Me kaikki toivomme, että kiista saadaan ratkaistua näillä keinoilla.

Paatero sanoo, että Postin hallituksella on hänen tukensa.

– Lakkojen ja muiden osalta tietysti ammattiliitot tekevät omat päätöksensä. Minä en ole keskustellut heidän kanssaan.

– Tämä on monimutkainen tapaus. Siellä on niitä tilanteita, jotka eivät ole PAUn ja Paltan sopimuksen alaisia. Siksi on varmaan hyvä, että neuvotteluissa on mukana muitakin tahoja.

Sirpa Paatero sanoo kuulleensa jälkeenpäin Postin pakettilajittelijoiden työehtosopimuksen siirrosta toisen liiton sopimuksen alaisuuteen.

– Luulen, että käytännöistä keskustellaan myöhemmin, Paatero sanoo.

– Selvityshenkilöiden työskentelylle ei ole aikarajaa. Uskon, että Posti ja PAU käyvät yhdessä keskustelun aikataulutuksesta.

Paatero vieraili torstaiaamuna Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Haastattelun lopuksi toimittaja Ivan Puopolo tivasi, oliko Postin pakettilajittelijoiden työehtosopimuksen siirrolle valtion, eli omistajaohjauksesta vastaavan ministerin siunaus.

– Semmoista kukaan ei ole minulta kysynyt, koska se on yhtiön sisäinen päätös. Minulle kerrottiin se sen jälkeen, kun se oli tehty, Paatero muotoili suorassa tv-lähetyksessä.

Paatero tarkensi antamaansa lausuntoa Valtioneuvoston kanslian lähettämässä tiedotteessa.

Nopeaa sopua työtaisteluun hartaasti toivova ministeri kertoi Postin informoineen häntä työehtosopimuksiin koskevista suunnitelmista valmisteluiden aikana.

– Olen siis tiennyt teemasta, mutta yhtiön hallituksen päätöksestä ja sen sisällöstä minua informoitiin päätöksenteon jälkeen.

– Valtion omistajapolitiikkaa koskevien periaatteiden ja osakeyhtiölain mukaisesti tämän kaltaiset päätökset kuuluvat itsenäisesti yhtiön hallitukselle, Paatero muotoili.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) kommentoi aiemmin tänään eduskunnassa, että Postin työtaistelu pitäisi saada loppumaan. Rinne ei ottanut kantaa siihen, aikooko valtiovalta tehdä asialle jotakin nyt.

Hänen mukaansa tilanteen ratkaisu on tällä hetkellä valtakunnansovittelijan käsissä.

Rinne ei myöskään ottanut kantaa siihen, pitäisikö Postin hallituksen erota.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja