Patrik Laineen kohulausunto viime syksyltä nousi jälleen esiin – Winnipeg Jetsin päävalmentaja sivalsi osuvasti: "Jos olisin loukkaantunut siitä…"

Winnipeg Jetsin harjoitusleirillä itseään pudotuspelivalmiuteen harjoitteleva Patrik Laine myönsi keskiviikkona lehdistölle olevansa vielä pahasti kesäterässä.

–  Olen vielä aika kaukana. On aika vaikeaa nähdä itsensä pelaamassa pudotuspelikiekkoa kahden viikon sisällä, Laine kertoi rehellisesti CBC:n mukaan.

NHL-kauden jatkuminen varmistui perin lyhyellä aikataululla, sillä lopullinen vahvistus saatiin asiasta vasta viime viikolla. Tosipelit alkavat kuitenkin jo kahden viikon kuluttua elokuun alussa.

– Nyt on vain tehtävä parhaansa ja yritettävä olla niin hyvin valmistautunut kuin mahdollista. Pitää yrittää tehdä töitä kovaa seuraavan parin viikon ajan, jotta olemme valmiita, kun kiekko putoaa, Laine kommentoi.

Päävalmentaja Paul Maurice toppuutteli tähtihyökkääjänsä lausuntoa puolikuntoisuudesta.

– Hän näyttää täysin samalta kuin kaikki muutkin. En usko, että kukaan näyttää tällä hetkellä samalta kuin kahden viikon kuluttua, kanadalaisluotsi huomautti.

Tasaisuutta ja kokonaisvaltaisuutta

Paljon mielenkiintoisemmaksi puheenaiheeksi nousi 22-vuotiaan Patrik Laineen kehitys kuluvalla NHL-kaudella. Maalitykkinä ja ylivoimaspesialistina aiemmin kunnostautuneen laiturin otteisiin on tullut uusia vivahteita.

Runkosarjan 68 ottelussa tehot 28+35 iskenyt Laine on tavoitellut ja tavoittanut peliinsä lisää monipuolisuutta ja kokonaisvaltaisuutta.

– Haluan aina olla parempi kaikessa, mitä teen, mutta yritän saada hieman lisää tasaisuutta otteisiini, Laine kommentoi.

– Ero huonon illan ja hyvän illan välillä – se rako – yritän saada sitä hieman pienemmäksi ja yritän saada kokonaisvaltaista pelaamistani hieman parempaan kuntoon.

Maurice sanoo kehitystä ja kasvua tapahtuneen roimasti.

– Jääkiekossa on usein sellaisia tilanteita, joissa ei tapahdu mitään, jos pelaaja ei tee työtään. Hänestä on tullut melko paljon parempi tekemään sitä työtä, hän pelaa yhä enemmän myös ilman kiekkoa, Maurice kehaisee.

– Jos hän on kärkikarvaajana, hänen on tehtävä jotain, jotta neljä muuta pelaajaa pystyvät tekemään liikkeitä. Suurimalla osalla taitopelaajista tai poikkeavalla tavalla taitavista pelaajista, jotka tulevat NHL:ään, ei ole ymmärrystä tuosta asiasta.

"Olen mielestäni pystynyt osoittamaan sen kaikille"

Kehityksestä päästiinkin Winnipegissä jo viime syksynä kohuttaneeseen aiheeseen. Patrik Laine ilmoitti Iltalehden haastattelussa ennen kautta, että pelaaminen kolmosketjun kavereiden kanssa juurikaan miellytä.

Laine halusi vastuuta ja pelata Jetsin muiden tähtien Mark Scheifelen ja Blake Wheelerin rinnalla ykkösketjussa.

Keskiviikkona Laine uusi toiveensa.

– Olen mielestäni pystynyt osoittamaan sen kaikille, että kykenen pelaamaan isoja minuutteja ja parhaita pelaajia vastaan. Toivottavasti saan lisää vastuuta tulevaisuudessa, Laine summasi.

Jos joku odotti Mauricen ärähtävän Laineen vaatimuksista, erehtyi pahemman kerran.

– Jos olisin loukkaantunut siitä, olisin loukkaantunut suuresti jo 20 vuotta sitten ja joka vuosi sen jälkeen, 1 600 NHL:n runkosarjaottelua luotsannut Maurice sivalsi.

– Mietin usein sitä, että eikö se ole suuruuden vaatimus. Nämä kaverit haluavat enemmän. He haluavat pelata enemmän minuutteja.

– Suurten pelaajien on uskottava itsestään sen, että he ansaitsevat olla jäällä kaiken aikaa.

Laineen Winnipeg Jets kohtaa Calgary Flamesin NHL:n pudotuspelien elokuun alusta käynnistyvällä karsintakierroksella

Lue myös:

    Uusimmat