Haudanvakava Patrik Laine jäi taas penkille: "Luulin pelanneeni hyvin, mutta taisin olla väärässä"

Patrik Laineen jättäminen vaihtopenkille Columbuksen ja Floridan välisen NHL-ottelun ratkaisuvaiheessa oli päävalmentaja John Tortorellan mukaan vain kyseisessä hetkessä tullut päätös. Suomalaispelaaja oli ratkaisusta turhautunut.

Laine katkaisi seitsemän ottelun pisteettömän lauottuaan Columbus Blue Jacketsin 3-1-johtomaalin ja syötettyä toisen osuman. Florida Panthers kuitenkin nousi jatkoajalle Aleksander Barkovin 4-4-tasoituksella ja rynni lopulta 5-4-jatkoaikavoittoon.

Patrik Lainetta ei näkynyt jäällä varsinaisen peliajan seitsemän viimeisen minuutin aikana. Myöskään kolmella kolmea vastaan pelattavan jatkoajan aikana hän ei astunut kaukaloon.

– He tekivät pari kertaa maalin minun ollessani kentällä, mutta minusta niissä kiekko vähän pomppi. Luulin pelanneeni hyvin, mutta taisin olla kuitenkin väärässä, Laine tuhahti ottelun jälkeen.

Laine oli jäällä tarkalleen kolmen Panthers-maalin aikana. Näistä kaksi jälkimmäistä toivat Floridan kolmen maalin takaa 3-4-tilanteeseen.

Laineen ilmeestä oli pääteltävissä, että tilanne korpeaa häntä syvästi. Ongelma on toki koko joukkueen esityksissä. Columbus on voittanut kymmenestä viimeisimmästä pelistään vain kaksi.

– Olemme vain väsyneitä häviämiseen. Nyt johdimme kolmannessa erässä 4-1. Ei pelejä voi hävitä näin. Se on fakta, Laine totesi.

Päävalmentaja John Tortorella ei nähnyt Laineen penkityksessä mitään isompaa ristiriitaa.

– Siinä kohdassa se vain meni niin, Tortorella vastasi lyhyesti.