Patrik Laine ihastelee vierellään häkellyttävää suomalaissensaatiota – "Itsellä olisi pupu pöksyssä"

2:04
Patrik Lainetta ei maali lämmittänyt, mutta Ville Heinola saa vuolaat kehut

Patrik Laine seuraa ilolla sitä, miten 18-vuotias Ville Heinola on ottanut paikkansa Winnipeg Jetsin kokoonpanossa.

Viime kesänä ykköskierroksella varattu Heinola yllätti seuransakin NHL:n harjoitusleirillä, kun otteet olivat harjoituksista ja treenipeleistä toiseen tasaisen varmoja.

Heinola ansaitsi parhaan mahdollisen palkinnon, hän nappasi paikan NHL-kokoonpanosta. Nyt takana on kolme peliä, ensin Heinolasta tuli vasta NHL-historian kuudes puolustaja, joka tekee 18-vuotiaana ensimmäisissä kahdessa pelissään kaksi tehopistettä.

Viime yönä New York Islandersia vastaan Heinolalle kertyi jääaikaa 23.01, enemmän Jetsistä pelasi vain Neal Pionk, 23.32. Asema joukkueessa on siis varsin tukevalla pohjalla.

– Hyvin hän on päässyt kyllä joukkueeseen mukaan, Laine kehuu nuorempaa maanmiestään.

– Hän ei puhu niin loistavasti englantia, mutta hienosti uskaltaa kommunikoida kaikkien kanssa ja olla mukana jutuissa. Itsellä voisi olla vähän pupu pöksyssä, jos olisi samassa tilanteessa. Loistavasti hän on kyllä päässyt mukaan ja ottanut itse paikkansa tässä joukkueessa, Laine sanoo.

Ennen kaikkea kaukalon tapahtumat ovat muuranneet Heinolan asemaa Jetsin joukkueessa. Viime yönä Josh Morrissey loukkaantui, joten Heinolaa kaivattiin entistä enemmän. Hän vastasi juuri kuten kuuluukin.

– Kun peli kulkee jäällä, niin saa kunnioitusta kopissa muilta ja vanhemmilta pelaajilta varsinkin, Laine kehaisee.

Winnipeg hävisi yön ottelun New York Islandersille 1-4. Laineen ja Heinolan kauden alku on tiukka. Nyt on pelattu neljään päivään kolme peliä, ja nyt edessä on 11 päivään kuusi peliä.

Ville Heinola kommentoi omaa alkukauttaan NHL:ssä:

1:48

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja