Winnipeg Jetsin valmentaja pelasti Patrik Laineen NHL-uran – tuhoaako hän nyt loistavan alun pelanneen suomalaistulokkaan kauden?

Ville Heinola on päässyt isoon rooliin Winnipeg Jetsin alakerrassa alkukaudesta:"Tänään oli vähän vaikeampi peli" 1:49
Videolla Ville Heinola kommentoi peliään kolmannen NHL-ottelunsa jälkeen.

Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice nosti Patrik Laineen ykkösketjuun, mutta vastaavasti hän päätti jättää hienosti aloittaneen Ville Heinolan katsomoon NHL-ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan. MTV Urheilun Marko Leppänen kertoo oman versionsa siitä, miten Heinolan tilanteeseen kannattaisi suhtautua. 

Patrik Laine on päässyt tällä kaudella vihdoin näyttämään kunnolla taitonsa ykkösketjussa Mark Scheifelen ja Blake Wheelerin kanssa. Tulos on ollut komea, vaikka Laine Blackhawksia vastaan jäikin ilman tehopisteitä

Se siitä. Laine on turvassa, matkalla metsästään Afrikan tähteä. 

Mutta onko se toinen suomalainen nyt jumissa St. Helenan vankilasaarella?

Juuri kun ehdimme intoilla Ville Heinolan yllätysstartista ja avausmaalista NHL:ssä, hän oli sivussa kokoonpanosta lauantain pelistä. Se herätti paljon ihmettelyä, sillä Heinola on pelannut vakaasti kuin 30-vuotias veteraanipuolustaja. 

Nyt olisi taas helppoa syyttää Paul Mauricea tyrannimaiseksi hirviöpeluuttajaksi, joka vihaa suomalaisia. 

Ei kannata. 

Heinolan kypsät otteet ovat himmentäneet sen faktan, että hän on vasta 18-vuotias puolustaja, jolla on tasan vuoden kokemusta ammattilaisjääkiekosta Rauman Lukossa SM-liigassa. 

Hänellä on takana ensimmäinen NHL:n harjoitusleiri, joka voi olla raskas ja stressaava kokemus nuorelle pelaajalle. Opittavaa on joka päivä, kroppa ja aivot käyvät ylikierroksilla. 

Winnipeg Jets pelasi kymmenessä päivässä kuusi ottelua. Heinola myönsi jo kolmannen pelin jälkeen itsekin MTV Urheilulle, että jalka alkaa painaa (katso oheinen video). 

Vapaapäivän antaminen oli Mauricelta fiksu veto. Heinola pelaa takuuvarmasti vielä Jetsin takalinjoilla, ehkä kauden loppuun asti. 

Heinolan statuksen noususta kertoo jotain sekin, että runkosarjan toisella viikolla Suomessa ja Manitobassa ihmetellään, minkä takia Heinola ei mahdu kokoonpanoon joka pelissä. 

Juhannuksen tienoilla yksikin NHL-peli olisi tuntunut uskomattomalta onnistumiselta. 

Puhumattakaan edelliskaudesta, jolloin hän pelasi vielä pari peliä B-junnujen Mestistä Porin Ässissä. 


Lue myös:

    Uusimmat