NHL:n suomalainen superyllättäjä pelasi vielä vuosi sitten A-junioreissa – rohmuaa nyt jättiminuutteja NHL:ssä: ”Henkisesti kaikkein kovinta”

Ville Heinola on päässyt isoon rooliin Winnipeg Jetsin alakerrassa alkukaudesta:"Tänään oli vähän vaikeampi peli" 1:49
Ville Heinola kommentoi NHL-kauden alkuaan MTV Urheilun haastattelussa Islanders-tappion jälkeen.

Pelkkä aloituspaikka NHL-kokoonpanossa oli jo jättiyllätys ensimmäiseen kauteensa Pohjois-Amerikassa lähteneeltä puolustaja Ville Heinolalta, mutta vielä isompi paukku oli vasta tulossa. Nyt 18-vuotias lupaus on vallannut jopa paikan Winnipeg Jetsin kärkipareista.

Heinola avasi NHL-uransa heti kahdella syöttöpisteellä New York Rangersin ja New Jersey Devilsin vieraana. Nyt peliaikaa tuli 1-4-tappiossa New York Islandersia vastaan peräti yli 23 minuuttia, kun Jets menetti pakistostaan Josh Morrisseyn alkulämmittelyssä tapahtuneen törmäyksen takia.

Heinola kiitti luottamuksesta ja pommitti viisi laukausta kohti maalia. Hyökkääjistä vain Kyle Connor ylsi samaan lukemaan. Maalin tehneenPatrik Laineen laukaussaldo maalia kohti oli neljä.

– Ihan hyvältä tuntui. Tänään oli vähän vaikeampi peli, mutta muuten on ollut kaksi ekaa tosi hyviä pelejä itselläni. Ei tässäkään tietysti valittamista ole, mutta tietty jo kolmas peli pieneen väliin, niin vähän jo rupesi painamaan, Heinola tunnusti MTV Urheilun haastattelussa.

Seuraavaksi Jets matkaa tiistaiksi Pittsburghiin, minkä jälkeen edessä on torstain kotiavaus Minnesota Wildia vastaan. Tahti jatkuu siis erittäin kovana.

Nousu Lukon A-junioreista peliaikarohmuksi NHL:ään

Nousu Jetsin kakkospakkipariin ja siitä vahvaksi aseeksi siniviivalle on käsittämätön, kun ottaa huomioon, että Heinola aloitti vuosi sitten kautensa Rauman Lukon A-junioreista ennen liigarinkiin pääsyään. Kaksi vuotta sitten hän oli vielä Porin Ässien B-nuorissa.

Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice ei pelännyt antaa nuorukaiselle mahdollisuutta, mutta tämä on onnistunut ylittämään kaikki odotukset.

– Iloinen yllätys. Odotimme häneltä paljon pelaajana, mutta se, että hän tekee sen 18-vuotiaana, on vakuuttavaa, Maurice kommentoi TSN:lle.

Heinola myöntää, että 82 pelin runkosarjassa tahti on melkoinen. Kausi alkoi viime torstaina ja nyt takana on jo kolme kovaa vierasottelua, joista viimeisimmässä vastuu kasvoi vielä entisestään Morrisseyn poisjäännin takia.

– Totta kai nautin joka päivästä täällä. On hienoa päästä tuohon mukaan, ja koko aika yrittää vain saada parasta irti itsestään ja nauttia hetkestä, Heinola toteaa.

– Tietenkin olisi jaksanut pelata vielä hyvin. Ei ole sen kanssa ongelmaa, mutta tietty se on varmaan henkisesti kaikkein kovinta, että saa latinkia itsestään ja pitää kuitenkin 110 (prosenttia) ottaa itsestään irti, niin se on varmasti se vaikein juttu tässä.

Kiekolla pelataan, kun siihen on mahdollisuus

Fyysiseen peliin Heinola on tottunut NHL:ssä parista tällistä. Myös kiekollisessa pelissä fiksusti mutta rohkeasti aloittanut Heinola on pärjännyt upeasti.

– Kyllä siihen nyt rupeaa pikkuhiljaa tottua, että ne tulevat vähän kovempaa.

– On niitä hetkiä, kun pystyy pelaamaan kiekolla, niin sitten pyrkii pelaamaan kiekolla, mutta tuo peli on niin nopeaa, että tulee paljon hetkiä, ettei pysty pelaamaan, vaan pitää vain lyödä kiekkoa eteenpäin, Heinola arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat