19-vuotias suomalaishyökkääjä pääsi tuhoisan NHL-kaksikon rinnalle – kolkuttelee paikkaa Winnipegin NHL-miehistössä

Jesse Puljujärvi hakee NHL-läpimurtoa –"Nyt on fysiikka kunnossa" 1:28

NHL-paikkaa jahtaava Kristian Vesalainen sai viime yönä loistavan näytönpaikan Winnipeg Jetsin kärkiketjussa, mutta ei saanut harjoituskauden maalitiliään auki.

Ylälaidan videolla Jesse Puljujärven ajatuksia NHL:n läpimurtotavoitteista.

Kyle Connor sai kiekosta harjoituksissa, eikä päävalmentaja Paul Maurice halunnut peluuttaa häntä. Nuori Vesalainen nakattiin Mark Scheifelen ja Blake Wheelerin rinnalle, käytännössä Jetsin parhaalle paikalle antaa näyttöjä osaamisestaan.

Scheifele teki tehot 2+1 ja Wheeler 1+2, mutta pelin aikana Patrik Laineelle tilaa tehnyt Vesalainen jäi ilman tehoja. Vasta kuukausi sitten sopimuksen Jetsin kanssa tehnyt Vesalainen on silti hyvässä asemassa, kun Maurice tekee adjutantteineen päätöksiä reilun viikon päästä alkavan kauden ensimmäiseen pelaavaan kokoonpanoon.

Maurice antoi arvionsa 19-vuotiaasta Vesalaisesta oman arvionsa ottelun jälkeen.

– Hän luistelee riittävän hyvin ja on fyysisesti riittävän vahva nuorella iällä. Hän pystyy pitämään kiekkoa laidoissa eikä tee paljon virheitä jäällä. Hänen pelisilmänsä ja -älynsä toimivat tarpeeksi lähellä NHL-tasoa ja taitoa löytyy, Maurice sanoi.

– Näillä nuorilla pelaajilla on niin paljon sulateltavaa ensimmäisillä NHL-leireillään. Hän ei ole tehnyt pisteitä, mutta mielestäni emme ole joukkueena pelanneet lähellekään sellaista hyökkäyspeliä, jota pystymme pelaamaan. Hän pystyy pelaamaan tyylimme mukaisesti, vähän simppelimpää ja lisää kiekkoa maalille. Hän on tarpeeksi hyvä pelaaja, että voin valmentajana laittaa hänet jäälle, jos haluan, Maurice summasi.

Lue myös:

    Uusimmat