Pätkäpaaston tehoihin pääsee perinteisellä kaloreiden laskemisella.
Moni pätkäpaaston nimeen vannova kertoo metodin toimivan. Tutkimuksen mukaan "pätkällä" ei kuitenkaan ole niinkään paljon tekemistä karisevien kilojen kanssa, vaan tärkeämpää on paasto. Ajan rajaamisen sijaan teho näyttäisi perustuvan ruokamäärän rajaamiseen, kertoo Ars Technica.
Pätkäpaastossa kaikki päivän ravinto syödään tiettynä aikana, esimerkiksi vain kymmenen tunnin aikana. Annals of Internal Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan pätkäpaaston tehoihin pääsee perinteisellä kaloreiden laskemisella.
Lue myös: Somen hittijuomaa hehkutetaan jopa laihdutuslääkkeiden korvaajaksi – asiantuntijoilla selkeä mielipide
Kumpikin ryhmä pudotti saman määrän painoa
Tutkimuksessa oli mukana 41 ihmistä, joista 21 oli pätkäpaastolla 12 viikon ajan. 20 söi ilman aikarajoja.
Pätkäpaastoryhmä söi vain kymmenen tunnin ajan välillä 8–16. Suurin osa päivän ruoista oli nautittu ennen kello yhtä iltapäivällä. Tavanomaisessa ryhmässä syötiin aamukahdeksan ja keskiyön välillä, ja 55 prosenttia kaloreista kulutettiin kello 17 jälkeen. Kolme ateriaa viikossa syötiin tutkimuslaitoksella.