"Sitten sumeni ja seuraava selkeä muistikuva on, kun tuolla kopissa kyselin, että onko tämä putka" – Pahalla tripillä ollut punapartainen mies riehui alasti Hervannassa

Huumepoliisi: Sokeripaloihin imeytetty amfetamiiniliuosta 1:10

Tamperelaismies joutui sokeripalaa imeskeltyään matkalle, joka olisi ikimuistoinen, jos hän siitä jotain muistaisi. Hän päätyi näet huumepäissään teutaroimaan ilkosillaan ympäri Hervantaa ja aiheuttamaan niin pahennusta kuin pelkoa ympäröivissä ihmisissä.

Video: Rikospaikka-ohjelmassa kerrottiin, että viranomaisten haaviin on jäänyt sokeripaloja, joihin oli imeytetty vaikutuksiltaan LSD:tä muistuttavaa DOM-huumausainetta. Löydöllä ei tiedetä olevan yhteyttä tapahtuneeseen.

Punapartaisen ja pitkätukkaisen miehen onneton pyrkimys happotripille sattui viime elokuussa.

"Hätäkeskukselta tuli B-kiirellisyysluokan tehtävä, jonka tiedoissa kerrotiin, että Hervannassa riehuu alaston mies ja että hän oli mennyt lasioven läpi rappukäytävään ja sieltä edelleen kaverinsa asuntoon, jossa hän sitten oli aggressiivisena pyörinyt ja riehunut.

-Miehen pysäyttänyt poliisi

Miehellä itsellään oli rajallisemmat muistikuvat tapahtuneesta. Hän oli ostanut netissä tapaamaltaan tuntemattomalta mieheltä sokeripalan, jonka oli määrä sisältää siihen imeytettyä LSD-huumausainetta. Sokeripalan nauttiminen kello 20 aikaan elokuisena iltana aiheutti kuitenkin psykologiset vaikutukset, jotka johtivat ennakoimattomaan tapahtumasarjaan.

– Sitten se hetken vaikutti ja piirtelin tussilla taululle. Sitten sumeni ja seuraava selkeä muistikuva on, kun tuolla kopissa painelin nappulaa ja kyselin, että onko tämä putka, mies kertoi poliisin kuulusteluissa.

"Totta kai minä toivon, etten ole siellä hänen asunnossaan riehunut"

Tosiasiassa suussa sulaneen sokeripalan ja poliisivankilan välillä oli sattunut useita epätoivottuja tapahtumia, joista mies oli toiminnallaan vastuussa. Hänen riehumisensa alkoi, kun hän rikkoi naapurissa asuneen kaverinsa rappukäytävän lasin ja meni tämän luo pyörimään hyökkäävästi.

– Minulla on hämärä muistikuva siitä rappukäytävän lasista. Joku lasi siellä hajosi joo. Ainakin sellainen lasin särkyminen on mielessäni. En muista kunnolla tapahtunutta, mutta tunnustan rikkoneeni lasin, kerran siinä on niin rikosilmoitukseen kirjoitettu, mies pohti.

– En osaa sanoa, mitä olen hänen asunnossaan tehnyt. Totta kai minä toivon, etten ole siellä hänen asunnossaan riehunut. Jos olen, niin olen siitä pahoillani.

Mies korvasi rappukäytävän lasin taloyhtiölle, ja vältti näin syytteet vahingonteosta.

"Sitten saimme tiedon, että hän oli poistunut sieltä asunnosta ja jatkanut matkaa hyvin sekavana. Useat ihmiset siellä matkalla, kun etsimme häntä, kertoivat, että se alaston mies oli riehunut kadulla, pysäytellyt autoja ja haastanut ihmisiä tappeluun.

Sitten tuli taas hätäkeskukseen soitto, että hän hyppi jo auton konepellin päällä Lindforsinkadulla. Se oli jo A-kiireellisyysluokan tehtävä, ja tuntomerkit siis täsmäsivät tuohon edelliseen."

-Miehen pysäyttänyt poliisi

Poistuttuaan asunnosta mies jatkoi yhä hortoiluaan ilman rihman kiertämää. Aggressiivinen elehtiminen ja muutenkin hämmennystä kanssaihmisissä aiheuttanut toiminta oli omiaan herättämään huomiota, johtaen myös poliisin paikalle.

– Ilmeisesti sekin pitää paikkansa, että olen Hervannassa alasti mennyt ja käyttäytynyt niin kuin rikosilmoitukseen on kirjattu. On kai se tunnustettava, vaikka en kyllä mitään tuosta muista, mies totesi.

Mies ei syytteitä juurikaan kiistänyt, sillä näyttö oli hänen omastakin mielestään suhteellisen vahvaa.

– Kyllähän minä alasti putkasta heräsin, niin ei minulle ole vaatteita ollut, hän totesi syytöksiin aataminasussa toikkaroinnista.

– Kyllä tuo rikosilmoituksessa kerrottu toiminta järjestysrikkomuksesta ja sukupuolisiveellisyyden loukkaamisesta kuulostaa aika pahalta. Kyllä minä tunnustan, että niin olen varmasti tehnyt, kun tässä vaiheessa vasta sain vaatteet päälleni. Kyllä tulee typerä olo, kun kuulee tuosta.

"Saimme havainnon hänestä. Hän oli kevyenliikenteenväylällä ja partiokaverini käski häntä pysähtymään. Jotakin hän siinä vastaili. Hän vaikutti siinä vaiheessa rauhalliselta, mutta ei siltä, että olisi ymmärtänyt, mistä on kysymys.

Hän jatkoi sitten kävellen matkaansa ja sitten kun pääsimme häntä lähemmäksi, hän vaikutti siltä, että aikoisi lähteä juoksemaan karkuun. Tuossa vaiheessa nappasimme häntä käsistä kiinni. Hän vain tuntui jatkavan matkaansa ja jotenkin ikään kuin määrätietoisesti meni eteenpäin.

Siinä maahanviennin yhteydessä hän pääsi puremaan minua oikeaan kyynärvarteen. Purema oli enemmän sellainen näykkäisy, koska sain heti käteni siirrettyä siitä pois.

Siellä tapahtumapaikalla hallintaan saamisen jälkeen hän ol tosi rauhallinen eikä enää vastustellut millään tavalla."

-Miehen pysäyttänyt poliisi

Miehellä oli mielikuva, että ei tilanteessa täysin erottanut totta kuvitelmasta.

– Minulle oli muistaakseni sellainen fiilis, että olen unessa. Ajattelin, että tämä on vain unta ja voin mennä ja vipeltää miten vain, hän kertoi muistikuvistaan.

Puri poliisia 

Hän päätyi jopa hieman puraisemaan poliisia, mistä oli jälkikäteen pahoillaan.

– Siitä kiinniottotilanteesta poliisin kanssa minulla on sellainen tunne, että olen ollut niin kuin paketissa. Sitten muistan, että olen istunut siellä auton takaosassa ja käsiraudoissa. Muistan sieltä autosta sellaisen, että tukkani oli silmilläni ja oli tosi kuuma.

– Ilmeisesti olen niin käyttäytynyt poliisia kohtaan, kuten rikosilmoitukseen on kirjattu. En kyllä varmasti ole hyökkäystarkoituksessa poliisia purrut. Ei minulla ainakaan sellaista fiilistä ole, että olisin tahallani poliisia yrittänyt järsiä, hän kertoi.

Vuonna 1988 syntynyt mies tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta, järjestysrikkomuksesta, sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta ja virkamiehen vastustamisesta 50 päiväsakkoon. Tämä tarkoitti hänen tuloillaan 1 850 euron rangaistusta.

Miehen edesottamuksista ja saamasta tuomiosta kertoi aiemmin Aamulehti.

Juttua täydennetty 10. joulukuuta: Videolla mainittu DOM-aineella ei tiedetä olevan osuutta uutisoituun tapaukseen.

Lue myös:

    Uusimmat