Mies työnsi tuntemattoman junan alle Pasilassa, tarina muuttui villisti kuulustelujen edetessä – "Jos joku on omin päin hypännyt sinne raiteille, niin ei se ole minun syyni"

0:39
Miehen kertomukset tapahtuneesta alkoivat muuttua, kun hän sai nähtäväkseen valvontakameravideon toimistaan Pasilan juna-asemalla.

Pasilan juna-asemalla tapahtuneen junaraiteille työntämisen vuoksi tapon yrityksestä epäillyn miehen kertomus tapahtuneista muuttui kautta laitain. Käräjäoikeuden on määrä antaa tapauksesta tuomio tänään iltapäivällä.

Ensimmäisissä kertomuksissaan mies kiisti kaikki rikosepäilyt.

– Aluksi haluan todeta, että pidän rikosnimikettä sekä tekaistuna että perusteettomana väitteenä, jonka yksiselitteinen tarkoitus on rajoittaa laillista oikeuttani vapauteen tai muuten haitata elämääni/asioitani, mies julisti kuulustelujen aluksi.

Hän kertoi olleensa junassa, kun vartijat olisivat tulleet "pullistelemaan ja soittamaan suutaan". Tämän jälkeen hänet olisi "selvin päin ja hyvällä tuulella" revitty junasta ja raudoitettu.

– Edelleen ihmettelen tätä perusteetonta ja lainvastaista hyökkäystä, hän sanoi.

Kiisti tyrkänneensä ketään raiteille

Väkivallan hän kiisti, kuten myös junan alle työntämisen.

– Jos joku on omin päin hypännyt sinne raiteille, niin se ei ole minun syyksi luettavaa, hän vastasi kuulusteluissa.

– Mikäli olen lyönyt jotakuta tai tönäissyt, niin tämä on tapahtunut selkeässä opetustarkoituksessa sisältämättä sen suurempaa väkivaltaista aspektia, hän väitti.

Häneltä takavarikoitua kannabista hän kuvaili "Suomessa lailliseksi CBD-kannabikseksi".

Videon näkeminen muutti kertomuksen

Ääni kellossa muuttui, kuin miehelle näytettiin videoita tapahtumapaikalta.

– Voin vain todeta, että tilanne oli hyvin täpärällä ja erittäin vaarallinen. Aikaisempaan kertomukseeni viitaten, en tosiasiassa muista tapahtumia kovin tarkasti. Tämä johtunee illan mittaan nautitusta alkoholista, mies sanoi.

Oikeussalissa hän kertoi, että vasta videon näkeminen auttoi häntä palauttamaan mieleen illan tapahtumia. 

Esitutkintakertomuksen mukaan mies muisti sanaharkan, tulistumisen ja epäili, että sen jälkeen hänellä keitti yli. Hän kuitenkin kiisti tarkoituksenaan olleen miehen raiteille tyrkkääminen saati henkirikos.

Vartijoiden käytöstä tilanteen jälkeen hän silti yhä piti pahoinpitelynä. Hän myös mainitsi, että oli uhannut itse vartioita oikeustoimilla, työpaikan menetyksellä ja raiskauksella, mistä viimeistä itsekin piti ylilyöntinä.

Lopulta kannabiskin oli sitä itseään

Kolmannessa kuulustelussa mies totesi, että oli halunnut antaa jonkinlaisen opetuksen, ja myönsi toimintansa hyvin vaaralliseksi ja tuomittavaksi. Hän yhä kiisti tarkoituksenaan olleen työntää ketään junan alle.

Hän myös pyöri puheensa CBD-kannabiksesta kertoen, että kyseessä oli tavanomaista päihdekannabista.

– Polttelen kannabista silloin tällöin ja tästä syystä minulla oli tuota kyseistä tuotetta mukanani, hän kertoi.

Vartijoiden toimintaa hän yhä piti tarpeettoman voimallisena.

Lopuksi hän vakuutti, että ymmärtää tekonsa äärimmäisen vakavuuden ja olevansa valmis vastaanottamaan asiasta tuomion. Hän kuitenkin korosti, ettei holtittomalla käytöksellään tarkoittanut tappaa ketään.

– Mahdollisen vankeusajan aion käyttää järkevästi itseni sivistämiseen sekä päihteettömän elämän opettelemiseen, hän linjasi.

"Kukaan muu ei auttanut"

Tapauksessa mies oli tyrkännyt itselleen entuudestaan tuntemattoman miehen junaraiteille, vaikka asemaa oli lähestymässä juna. Hänen myös epäillään yrittäneen työntää ylös nousseen miehen uudelleen kiskoille.

Tilanteeseen puuttui kolmas mies, joka veti uhrin laiturille.

– En olisi tässä, jos tuo sankari ei olisi pelastanut minua. Laituri oli täynnä ihmisiä, mutta kukaan muu ei auttanut, uhri sanoi poliisikuulusteluissa.

Samaa mieltä oli hänen seurassaan ollut nainen.

– Olen satavarma, että hän olisi pudonnut ja jäänyt alle, nainen uskoi.

Veturinkuljettaja oli kuitenkin arvioinut, että hidastettuaan vauhtia olisi saanut junan pysähtymään, vaikka kyseessä oli silti vaaratilanne.

Nainen kuvaili miehen käyttäytyneen kuin psykoosissa, ja hänen katsessaan olleen "jotain todella mielipuolista".

– Pelkäsin, että mies työntää myös auttaneen miehen raiteille, hän kertoi.

Auttaja kuuli serkultaan, että poliisi etsii häntä

Erikoinen yksityiskohta tapahtumasarjassa on se, kuinka radalle tyrkättyä miestä auttanut oli antanut yhteystietonsa järjestyksenvalvojalle ja poistunut paikalta.

Tiedot oli kuitenkin merkitty väärin, jonka takia poliisi joutui median kautta tavoittelemaan tätä saadakseen hänet kuulluksi.

– Sain serkultani tietää, että lehdissä oli kirjoitettu, että minun pitäisi ilmoittautua, uhria auttanut mies kertoi poliisin kuulusteluissa.

Itse pelastustoimia mies ei tarkkaan muistanut, epäillen tapahtumahetken "adrenaliinihöydyillä" olevan osuutta muistikuvien hämäryyteen.

– En ajatellut oikein mitään, jotenkin vaan luonnostaan tuli sellainen reaktio, että pitää auttaa kun joku on hädässä, hän kertoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja